top of page

Mikkel Haarups mål er en GP-sejr


VM i motocross ligger stiller. Alle GP’er i både april og maj er pillet af kalenderen, og som det ser ud i øjeblikket, så genoptages sæsonen først igen i juni – med det russiske GP i Orlyonok, hvis alt går vel. Samtidig er de udsatte afdelinger flyttet til sidst på året. Det betyder at kørerne i øjeblikket går hjemme, imens de venter på at komme på cyklerne igen. En af dem er danske Mikkel Haarup, der startede VM-sæsonen på fornem vis, ved at køre sig på podiet i England, og som i øjeblikket indtager den samlede sjetteplads i VM. Vi tog derfor en snak med Mikkel om sæsonen indtil videre, ligesom vi også hørte hvad han gør for at holde sig i form, indtil sæsonen genoptages, og hans F&H Kawasaki kalder igen.

Prøv at tale os igennem de to første GP’er?

Mikkel Haarup: ”Den første afdeling i England var lidt speciel. Vi havde forventet mudder, men podiet blæste væk op til lørdag, og det meste blev aflyst. Det betød at der ikke var så meget køretid. Til den første afdeling har man altid lyst til at få kørt lidt armpump og nervøsitet ud af kroppen, så det var lidt weird at man blev kastet lige ud i tidskval’. Jeg kom dog godt igennem det, og lavede en god kvalifikation til søndag. Om søndagen var mine starter dog ikke så gode, men jeg fik moslet mig godt igennem de første omgange, og kom forbi en del. I det hele taget var det to gode og stabile heat, som var det jeg ledte lidt efter. Jeg følte mig godt tilpas og kørte ikke over grænsen. Og at få et podie ud af det var perfekt. Det betyder selvfølgelig meget. Jeg har arbejdet så længe, så det er et rart klap på skulderen.

Anden afdeling i Holland var ikke mindre speciel. Jeg følte mig egentlig godt tilpas om lørdagen i kvalifikationen, men banen var sindssygt svær – og det blev den faktisk ved at være hele weekenden. Derfor kørte jeg også lidt tilbageholdende lørdag, hele tiden for ikke at satse hele sæsonen, bare for en enkelt placering. Det ville være så dumt at ryge af. Sæsonen er lang, så helheden er vigtigere. I første heat søndag, kom jeg egentlig godt ud, og jeg kørte egentlig et fint heat. Jeg havde problemer med brillerne, men jeg har fået et nyt samarbejde omkring briller, så det skulle vi lige have til at virke. I andet heat får jeg også en god start, men jeg rammer desværre Jago Geerts’ cykel da han styrter, og ryger selv i jorden. Sådan er det. Der er altid svære weekender, og jeg er stadig 6’er i mesterskabet, lige efter 5’eren. Det var selvfølgelig ikke hvad jeg håbede på i Holland, men efter omstændighederne okay. Jeg er stadig i en gunstig position. ”

Hvad gør du for at holde dig i form, nu hvor VM står stille?

Mikkel Haarup: ”Vores team er bygget op således, at vi har en træner der tager af træningen på crosseren, Marc de Reuver, og så har vi en fysisk træner, der tager sig af vores træningsprogrammer. Og han var faktisk klar med ”nødprogrammer” allerede dagen efter at nedlukningen blev en realitet. Vi kunne køre indtil omkring en uge efter GP’et i Holland, inden det hele blev stoppet, og siden har vi faktisk haft fuld knald på fysikken. Vi har trænet virkelig meget de seneste par dage, mine ben og ankler er så smadrede. Jeg tror jeg regnede mig frem til, at vi trænede 28 timers ren fysisk træning i sidste uge. Så vi presser på for at holde formen. Fra teamets side har man valgt at følge alle anvisninger, om at undgå at køre. Vi knokler hvor vi kan, og hvis vi så kan komme på cyklerne en tre-fire uger inden det næste GP, så er det det.”

Hvordan har du det med, at sæsonen er ændret så meget? Og at den nu strækker sig endnu længere?

Mikkel Haarup: ”Det rører mig egentlig ikke så meget hvornår vi starter, og hvor. Mine teamkammerater spekulerer meget i hvilken bane vi skal i gang igen på, men jeg tager det som det kommer. Hvis de stikker mig en flybillet i morgen, så tager jeg derhen hvor den peger, og gør mit arbejde der. Uanset om det så bliver Rusland, eller om det bliver udskudt endnu mere. Jeg er sådan set ligeglad med hvor de vælger at starte det op igen – så længe de ikke aflyser! Jeg vil gerne bevise, at jeg kan slutte bedre end som nummer 6.”

Det leder os faktisk meget godt videre, for hvordan håber du at resten af sæsonen kommer til at gå herfra?

Mikkel Haarup: ”Jeg har sådan lidt på fornemmelsen, at jeg kan holde niveauet. Altså jeg håber at slutte i top 5, jeg føler i hvert fald at jeg lige pt har niveauet til at være med der. Det afhænger selvfølgelig af en masse ting – nu har vi en lang pause, hvor flere har tid til at komme sig, måske er der samtidig nogen der bliver skadede. Der er så mange ubekendte. Der kommer helt sikkert til at være mange der vil lege med, når vi går i gang igen. Det bliver spændende tror jeg. Og tæt. Hvis alt går min vej, så ville en top 5 være en vellykket afslutning på sæsonen, men hvis jeg slutter udenfor, så er det sådan det er. Jeg vil bare gøre mit bedste, og bevise at jeg er stærk til alle GP’erne. Jeg føler at jeg er god på det meste underlag, og jeg er sikker på at England ikke var det sidste podie! For målet er helt sikkert en GP-sejr!”


Foto: Ismo Uytdewilligen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page