top of page

ÅBENT BREV TIL JOY MOGENSEN


Ekstreme tider kræver ekstreme metoder. Derfor tog MX-Index’ sagen i egen hånd, og sendte en appel afsted til landets kulturminister, Joy Mogensen, omkring situationen i dansk motocross og muligheden for at komme i gang igen – på fuldt blus.


---


”Hej Joy. Må vi kalde dig Joy? Vi kan også sige fru Mogensen. (JoMo bliver måske en anelse for meget, eller hvad tænker du?)


Vi håber at denne skrivelse når dit skrivebord. Eller i hvert fald den frokostbænk i BonBonland, hvor vi har ladet os fortælle, at du har feriekontor.


Du har hundrede procent aldrig hørt om vores sport, da vi ikke har en bod på et kræmmermarked, eller er et bootleg-band, der spiller slagere fra hedengangne versioner af Absolute Music og Ultimate Popskrål. Men vi er Danmarks største motorsportsgren, målt på antal udøvere, og vi brænder efter at komme i gang med vores serier igen. Ikke bare på hobbyplan, men i fuldt flor. Rigtig mange kæmper for at åbne Danmarks øjne for vores sport – og den talentmasse, der gennemsyrer dansk motocross i øjeblikket – og her hjælper det ikke at den vigtigste serie i landet ikke kan køres på fuldt blus. Motocross er noget man går op i verden over, og vi har danske udøvere på det højeste og mest professionelle plan.


Vi kunne ikke undgå at bemærke, at der bliver taget ekstraordinært kærlig hånd om fodbolden i disse dage, der får lov at samle mange tilskuere. (Igennem durkdreven research på op til to sladdersider, har vi dannet os indtrykket af, at du dog heller ikke helt ved hvad fodbold er for en sport? Det er den med romerlys, muligheden for uafgjort, og Stig Tøfting i en form for fremtrædende rolle. Så skulle alle vist være med.)


Til Pokalfinalen viste det sig dog, at fodboldfans – en befolkningsgruppe der ellers normalt kendt for deres situationsfornemmelse – ikke rigtig havde forstået at de ikke skulle stå øldunk ved øldunk på tribunerne. (Vi er mindst lige så chokerede som dig. Og AAB’s direktør.)


Alligevel skal der nu åbnes yderligere op for tilskuere til Superligaen.


Vi forstår godt, at det kan være svært at sætte sig ind i alle sportsgrenene, når man ikke kender en eneste af dem i forvejen, og egentlig hellere ville dase med et nummer af Basserne – eller anden finkultur – men derfor håber vi at der alligevel bliver kigget på andet end fodbold i Kulturministeriet.


Vi kan selvfølgelig godt se, at det kan virke helt hul i hovedet at samle 1000 mennesker udendørs, på et areal på størrelse med Læsø, som det er skik i motocross. De folk burde naturligvis hellere tage i Bilka, i træningscentret eller en tur i swingerklubben, for at tage en for holdet og stoppe den fæle virus. Men crossfans er gode mennesker, der både fortjener at blive taget seriøst, og bevise at de kan finde ud af det.


Vi ved også godt, at du ikke kan lide sport, og er kulturel som en tur på den mekaniske tyr til et halbal, men vi håber at du alligevel vil åbne computeren i din 2 måneders sommerferie, for at kigge på mange af de andre sportsgrene og den nød de lider.


DM i motocross fortjener at blive skudt afsted med så meget pomp og pragt det kan. Også selvom vi ikke har højtstående embedsmænd, lyssky pengekarle og folketingspolitikere i fanskaren, til at sørge for at sagen bliver behandlet på højeste sted.


Møz’


---


Så, nu er det bare om at vente! Fingrene er krydset!


Foto: Andreas Ebbesen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page