top of page

Europas bedste motocrossbørn og -kvinder, åbner sæsonen i Esbjerg


I den kommende weekend kommer Vestjylland til at genlyde af motorglam, action og adrenalin i topklasse, når Europamesterskaberne i motocross for Damer og Juniorer, indledes på Korskro-banen ved Esbjerg.

Der er lagt op til et brag af en actionweekend, når de bedste danske piger og drenge, tager kampen op med eliten i motocross, i kapløbet om at blive Europas bedste i 2018. Det kommer til at holde hårdt for den rød/hvide garde, der skal op imod deltagere fra hele Europa, men danskerne er klædt godt på til opgaven, og kommer med selvtillid fra sidste år, hvor medaljeregnen over de danske kørere ikke syntes at ville tage en ende. Der bliver spænding for alle pengene, når EM i motocross, brager ind i Danmark!

Elitebørn på topplan

Der kommer deltagere fra hele kontinentet, og det er bestemt nogle potente talenter, der tager turen til det vestjyske. Som i mange andre store sportsgrene, starter eliteprogrammerne tidligt, og flere af de deltagende kører for professionelle teams, selvom de er helt ned til 11 år. Motocross er en enorm sportsgren på verdensplan, og den største motorsportsgren i Danmark, målt på antal udøvere, så der er mange øjne på talentklasserne, for at se, hvem der skal holdes øje med i fremtiden.

- Det bliver uden tvivl rigtig interessant. Vi har fået flere nye spillere på markedet, hvor især interessen og indsatsen fra Yamaha, er sat betydeligt i vejret, op til den her sæson. Desuden ser mange af fabrikkerne den her serie som et vigtigt springbræt, for talenter de kan tage med videre, og måske ende med at gøre til VM-stjerner; ligesom vi i Danmark jo allerede har Thomas Kjer Olsen i verdenseliten, udtaler Mikkel Wendelboe, motocross-ekspert for Danmarks Radio og Eurosport.

Danmarks bedste

Selvom der kommer mange udlændinge til Esbjerg, så har danskerne dog gode kort på hånden. Faktisk er det sådan, at to ud af de tre klasser der skal køre i weekenden, havde en dansk Europamester sidste år - hvor dansk motocross i det store hele sprængte alle rammer, og høstede pokaler i stort set alle internationale serier. Både individuelt og på holdplan.

- Dansk motocross brød lydmuren i 2017, så nemt kan det siges, udtaler Mikkel Wendelboe, og fortsætter: Derfor tror jeg også på, at danskerne vil gøre det godt i Esbjerg. Mads Fredsøe, der blev Europamester i 65cc sidste år, er til start i den større 85cc-klasse, og det skal blive spændende at følge ham. Desuden har vores 85cc-kørere trænet intenst i vinter, og selvom jeg er en gammel rotte i faget efterhånden, så har de alligevel formået at forbløffe mig med deres tempo i år. Samtidig er der også mange stærke danskere i 65cc-klassen, som tager deres første favntag med EM-klasserne, så der venter dem en stor oplevelse.

Forsvarende Europamester

Hos Damerne er der også meget på spil, da Sara Andersen fra Fyn, kommer til start i Esbjerg som forsvarende mester de seneste to år. Sara har trænet hårdt for at blive klar til sæsonen, hvor hun også kører et fuldt VM for Damer, men hun er stadig fuldt opsat på at forsvare sin EM-titel. Og det første spadestik skal tages i Esbjerg, hvor modstanden bliver hård, men den danske pige er alligevel optimistisk.

- Jeg glæder mig rigtig meget, indrømmer Sara Andersen. Det er super fedt at første afdeling er i Danmark, så jeg kender banen, hvilket forhåbentlig bliver en fordel. Jeg har trænet meget hele vinteren, og jeg vil gøre mit bedste for at forsvare min titel. Sidste år vandt jeg 6 ud af alle 8 heat, og sluttede som nummer 1 i kvalifikationen til alle afdelinger. Jeg håber selvfølgelig på at gøre det lige så godt i år, men der kommer nogle nye deltagere, som jeg ikke kender tempoet på. Så jeg vil gøre mit bedste, og se hvor langt det bringer mig!

Der bliver kørt kvalifikationer lørdag, og søndag går det løs med de pointgivende heat.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page