• Mikkel591

Pladderræs på Hawkstone Park


Der var danskere i aktion i alle egne af Europa i går, da det italienske mesterskab blev afgjort i Mantova, ligesom at det internationale opstartsløb igen rullede over Hawkstone Park i England, imens regnen væltede ned.

Og Mikkel Haarup skulle i aktion for anden gang i grønt, på Hawkstone Park, men der var også stormvejr over de britiske øer, der sendte kaskader af regn ned over det ellers legendariske arrangement. Det afholdt dog ikke en stor del af VM-feltet fra at tage kampen op med muddermasserne, og det lykkedes at gennemføre løbet. Og heldigvis for det. For Mikkel Haarup var igen med til at afgøre løjerne. Med to tredjepladser styrede danskeren nemlig sin F&H Kawasaki hele vejen op på podiet, hvor han kunne løbe med andenpladsen på dagen - á point med Tom Vialle, der tog sejren. Rene Hofer kørte den anden Red Bull Factory KTM ind på tredjepladsen, imens Rasmus Krogh Jørgensens drenge, Jed Beaton og Kay de Wolf, løb med de sidste pladser i top 5.

Resultat, HIMX, MX2:

1. Tom Vialle - KTM

2. Mikkel Haarup - Kawasaki

3. Rene Hofer - KTM

4. Jed Beaton - Husqvarna

5. Kay de Wolf - Husqvarna

6. Thibault Benistant - Yamaha

7. Josh Gilbert - Husqvarna

8. Roan van de Moosdijl - Kawasaki

9. Jörgen Matthias-Talviku - Husqvarna

10. Rikard Sikyna - KTM

I MX1 var der også stjerneparade, men den de fleste nok var kommet for at se, var Jeffrey Herlings. Og det var da også The Bullet der tog sig af sejren, på en dag hvor tilfældighederne helt sikkert også spillede ind. Shaun Simpson tog hul på tilværelsen som teamejer med en imponerende andenplads, imens Glenn Coldenhoff tog tredjepladsen - stadig på en KTM. Standing Gas Gas skulle have haft deres "spanske" cykler i slutningen af januar, men indtil nu har der ikke været spor af dem ... Det holder vi selvfølgelig øje med. Harri Kullas og Julien Lieber sluttede top 5 af.

Resultat, HIMX, MX1:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Shaun Simpson - KTM

3. Glenn Coldenhoff - KTM

4. Harri Kullas - Honda

5. Julien Lieber - Honda

6. Thomas Covington - Yamaha

7. Kevin Strijbos - Suzuki

8. Brent van Doninck - Husqvarna

9. Evgeny Bobryshev - Husqvarna

10. Misha Boy de-Waal - Husqvarna

Foto: Bavo Swijgers

#hawkstoneparkmx

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.