top of page

EM-klasserne afsluttet i Trentino!


Årets sidste GP ruller, og i dag var EMX-kørerne i ilden for sidste gang i år. Der skulle deles titler ud i EMXOpen og EMX2-t, og der var igen to danskere med i hver klasse.


I EMXOpen var det dog ikke danskernes dag. Mathias Gryning lavede ellers igen en virkelig god tid i kvalifikationen, men han røg i problemer i første heat, da kæden knækkede undervejs. Derved slutter Mathias som nummer 18 i den samlede stilling, efter at have misset de tre første afdelinger, imens Mads Sjøholm slutter som nummer 20. Titlen endte med at ryge til Estland med Karel Kutsar, imens Toms Macuks vandt på dagen.


Vi fik et par ord fra Gryning, ovenpå de tre afdelinger i Italien. Læs den her:

Mathias Gryning: "Nu da DM sæsonen blev aflyst og jeg følte mig i utrolig stærk køreform, tog jeg en beslutning om at deltage i de tre sidste EM-afdelinger i Italien. Grundet situationen med Covid-19 var det lidt bøvlet, men det lykkedes at få styr på det hele. Jeg synes det har været en god uge med 3 races, lørdag, tirsdag og lørdag.

Det har været en rigtig fed bane at køre på og en masse god race! Min bedste placering har været en 7. plads hvilket jeg egentlig er godt tilfreds med. Jeg havde dog lidt sat mig op til at skulle i top 5 til dagens sidste afdeling, men lidt uheld gjorde at det desværre ikke lykkedes. Samlet set syntes jeg den nye EMXOPEN-klasse er rigtig fornuftig, der er nogle hårde gutter med og det at kunne være med i MXGP-ryttergården kan på sigt forhåbentlig åbne nogle døre, både for os i EMXOPEN, men helt klart også for de unge drenge som er på vej op. Efter de tre afdelinger har det helt klart sat lidt tanker igang omkring næste år, og det kunne da være fedt at deltage i hele EM sæsonen. Jeg vil gerne sige en stor tak til Søren Isager, Viborg MC Værksted for at springe ind og hjælpe til med omkostningerne på denne tur, samt mine andre sponsorer Yamaha Skandinavien, Yamaha Store Roskilde, Holbøll A/S, Au2parts, Sørby Auto, Ivans Dækcenter, Bridgestone, Sports Team Næstved, SOS-Racingparts, Kumlin Suspension, Peakphysique, Spohr Skilte."


I EMX2-t var både Nikolaj Skovgaard og Mikkel Aabroe igen på pletten, for at køre sidste gang 2-taktsræs i denne omgang. Nikolaj kæmpede for at bryde ind i den samlede top 10, og han var ikke langt fra. Til slut sluttede han dagen som nummer 12, som også var den placering han endte med at tage i årets mesterskab. Efter afdelingens i tirsdags lovede Mikkel Aabroe os, at han ville give sin Yamaha noget gas, og vi lagde lidt pres på ham i udsendelsen på Dplay i onsdag, og sagde at vi ville se point. Og han leverede! Mikkel nappede et enkelt point i sidste heat, og bliver derfor noteret som nummer 29 i årets EMX2-t-mesterkab! Titlen gik til britiske Brad Andersson, imens Nicholas Lapucci og Fantic nappede endnu en sejr på dagen.


Du kan finde alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Nu er der kun EN ting tilbage i årets MXGP. VM MX2 og MXGP skal afgøres! Det går ned i morgen klokken 11, live og gratis, på Dplay!


Foto: NMK

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page