top of page

Strålende danske ting i Lommel



Der var fra starten lagt op til en kamp med elementerne for kørerne i Lommel i dag, da tredje og sidste GP i det belgiske blev skudt i gang. Regnen hamrede ned over terrænet, og banen bed, sled og gnavede i de prøvede felter - men stadig så kunne de danske gutter, bære fanen højt til slut!


MX2

Thomas Kjer Olsen og Glen Meier var igen på pletten, klar til en sidste kamp imod sandet. Og trods en lidt skuffende kvalifikation, så kørte TKO faktisk noget af det bedste vi har set ham gøre i Lommel, nogensinde. Især i andet heat. Første heat forløb dog også fornuftigt for det danske es, der holdt sit eget tempo, og til slut kunne køre over stregen som nummer 5. Andet heat startede lidt som det første, men med den store ændring, at Thomas arbejdede sig mere og mere ind i det, og som stort set den eneste kører på banen, var han i stand til at angribe hen imod heatets slutning. Med det yderste af neglene missede han lige netop andenpladsen i heatet, der ellers havde givet adgang til podiet, men han tangerede sit bedste heatresultat i Lommel, og kom derfra med et godt rygstød, inden de sidste tre GP'er. Og han var ikke den eneste, der gjorde det godt. For Glen Meier gjorde også noget, som vi alle sammen godt har vidst at han var i stand til: Nemlig, at tage point i begge heat, og det gjorde han så! Så en god afslutning i Belgien for de to danskere. Ben Watson kunne grædefærdig lade sig hylde som vinder, for første gang nogensinde, imens Roan van de Moosdijk og Maxime Renaux tog de sidste pladser på podiet.


Thomas Kjer Olsen: "En positiv dag for mig, og en god måde at afslutte ugen, efter et par udfordrende afdelinger i Lommel. De ændringer der var blevet lavet på banen gav mig bedre flow, og så havde vi lavet nogle ændringer på cyklen, som virkelig gjorde at jeg følte mig tilpas derude. Jeg kunne tage kampen op i dag, og jeg er glad for resultatet, så det har været et godt GP for mig. Tak til teamet for det arbejde de har lagt i det, nu tager vi til Italien, hvor vi sigter efter podiet!"


Resultat, Lommel 3:

1. Ben Watson - Yamaha

2. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

5. Isak Gifting - GasGas

6. Tom Vialle - KTM

7. Thibault Benistant - Yamaha

8. Jed Beaton - Husqvarna

9. Jago Geerts - Yamaha

10. Alvin Östlund - Honda

21 . Glen Meier - Yamaha


Samlet:

1. Tom Vialle - 651p

2. Jago Geerts - 577

3. Maxime Renaux - 476

5. Thomas Kjer Olsen - 446

17. Mikkel Haarup - 118

39. Glen Meier - 9


MXGP

Og også i MXGP-klassen vedblev dramaet, selvom Tim Gajser langt hen ad vejen stod for det meste selv. Ærgerligt at GP'et måtte undvære Jorge Prado, der altså som bekendt blev testet positivt for Coronavirus, og altså derfor ikke måtte være med. TiGa nappede spidsen i første heat, og selvom der var skønhedsfejl undervejs, så var der ingen der kunne være med, og han snuppede sejren. Andet heat så ud som om at det skulle gå lige sådan, indtil Gajser smed den, og måtte køre sig op igennem feltet. Han nåede alligevel op på førstepladsen, og ligner mere og mere vores verdensmester 2020. Romain Febvre tog andenpladsen, efter to sikre heat, imens Jeremy Seewer kørte sig tilbage på den samlede tredjeplads i tabellen, ved at tage sidste plads på podiet.


Resultat, Lommel 3:

1. Tim Gajser - Honda

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Jeremy Seewer - Yamaha

4. Gautier Paulin - Yamaha

5. Antonio Cairoli - KTM

6. Arnaud Tonus - Yamaha

7. Brian Bogers - KTM

8. Clement Desalle - Kawasaki

9. Jordi Tixier - KTM

10. Jeremy van Horebeek - Honda


Samlet

1. Tim Gajser - 583p

2. Antonio Cairoli - 509

3. Jeremy Seewer - 499


Du kan se alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at du kan se alle heat fra i dag, on-demand og gratis, på Dplay!


Så mangler vi kun finalen på Arco di Trento, hvor vi skal køre tre GP'er mere, fra på søndag!


Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page