top of page

TKO knuste modstanden i Mantova


Vi kan noget med eventyr, her i det lille land mod nord. Hvor bøgen spejler sin top i bølgen blå, og hvor de laver heltene en anelse mere standhaftige end de gør i andre riger. Fortællingen starter voldsomt, med en lykkelig slutning til sidst, og den lykkelige slutning bragte han vel hjem til kongeriget igen i dag - den store dansker fra Sønderborg.


MX2

Thomas Kjer Olsen skrev nemlig endnu en rekord ind i den danske motocross-eventyrbog, da han som den første dansker nogensinde, i dag vandt to GP'er i træk. Igen klædt i de rød/hvide farver, og denne gang i endnu mere overlegen stil. For han kom ikke godt fra start, men hvad gør det, når man blot kløver op igennem feltet, indtil man er på førstepladsen? Det var nemlig hvad TKO gjorde, da første heat gik i Mantova i dag. En efter en skød han forbi dem, indtil Maxime Renaux faldt som den sidste modstander på sidste omgang, og så kunne Thomas tage årets første heatsejr. En præstation han næsten gjorde efter i andet heat. Her manglede han nemlig kun et par sekunder på Tom Vialle til sidst, men det var nu også nok til endnu en blændende GP-sejr - kun et par dage efter den første i søndags! Det er Thomas' femte GP-sejr i karrieren, og en umådelig flot en af slagsen. Og vi fik heldigvis alle tre danskere at se. Desværre var heldet - igen - ikke på Mikkel Haarups side. En flot, flot start i første heat, blev vekslet til frustration da motorcyklen sagde mislyde, og i andet heat var Mikkel involveret i et sammenstød i starten, der kostede ham chancen for revanche. Vi tror på at han kan vende det på søndag! Og for pokker hvor skal vi ikke glemme Glen Meier. Igen var Glen millimeter fra de første VM-point, men en ond skæbne, skubbede ham ud af top 20 på de allersidste omgange af første heat. Igen! Han får en chance mere på søndag. Tom Vialle og Roan van de Moosdijk tog de sidste pladser på podiet.


Thomas Kjer Olsen: "Det er fantastisk! Jeg føler at jeg er mit gamle jeg igen, og det er en dejlig følelse. Jeg kan virkelig angribe bane, cyklen føles så god, så følelsen er helt ubeskrivelig derude lige nu. Det første heat kostede mig en del kræfter, men jeg gravede dybt i andet heat. Sejren i søndags hjalp virkelig på min selvtillid og jeg er begyndt at tro på mig selv igen. Det er ærgerligt at året startede med lidt modgang, men det er så herligt at være tilbage på podiet og at vinde igen!"


Resultat, Mantova 2:

1. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

2. Tom Vialle - KTM

3. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

4. Maxime Renaux - Yamaha

5. Conrad Mewse - KTM

6. Jed Beaton - Husqvarna

7. Jago Geerts - Yamaha

8. Isak Gifting - GasGas

9. Ben Watson - Yamaha

10. Ruben Fernandez - Yamaha


Samlet:

1. Tom Vialle - 431p

2. Jago Geerts - 385

3. Maxime Renaux - 329


MXGP

Og der var også drama i den store klasse, hvor titelkampen næsten bare bliver mere og mere tæt. Jorge Prado startede med at tage sig af sagerne i første heat, imens Jeremy Seewer haltede efter, og måtte nøjes med andenpladsen over målstregen. I andet heat var alle de store spillere igen samlet i fronten, hvor fejlene dog begyndte at melde sig. Det betød at Romain Febvre kunne stikke af i spidsen, og til slut tage både heat- og GP-sejr. Franskmandens første for Kawasaki, og en der har været lang tid undervejs. Jorge Prado og Tim Gajser tog de sidste pladser på podiet.


Resultat, Mantova 2:

1. Romain Febvre - Kawasaki

2. Jorge Prado - KTM

3. Tim Gajser - Honda

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Gautier Paulin - Yamaha

7. Glenn Coldenhoff - GasGas

8. Mitch Evans - Honda

9. Jeremy van Horebeek - Honda

10. Jordi Tixier - KTM


Samlet:

1. Tim Gajser - 352p

2. Antonio Cairoli - 347

3. Jeremy Seewer - 334



Husk at du kan se alt fra dagens race - og TKOs fantastiske sejr - on-demand og gratis, på Dplay!


Vi er klar til en afdeling mere i Mantova på søndag!


Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page