top of page

Åben kval' til A-DM, og B-DM sløjfes?


Man skal aldrig fejre noget for tidligt, men i det seneste referat fra SK Motocross, ser det ud til at der allerede fra næste år lægges op til at A-DM bliver til bare det DM det burde være, og at alle med en A eller B-licens kan prøve at kvale' ind. Fuld bom og fuld action til Danmarks motocross-flagskib, lige til at vise frem. Samtidig ser det ud til at der lægges op til at B-DM udfases fra 2024.


I og med at MX-Index har været fortaler for selvsamme ide i lang tid, så synes vi at det ser rigtig fornuftigt ud.

Du kan læse vores seneste tanker omkring emnet, som vi kom med tidligt i foråret her: https://www.mx-index.com/single-post/staff-blog-hvor-skal-dm-serien-hen


Læs her hvad der står om emnet i referatet:

DM-A: Afvikles med 5-7 afdelinger med Mini 85 Open som primær supportklasse. Alle B-licensindehavere får mulighed for at deltage ved DM-A. Her vil der fortsat være plads til 40+2 kørere.


DM B: For at sikre en større tilgang af kørere til A-klasserne, indføres fra og med 2023 et nyt oprykningssystem fra B til A. Der vil være to måder at rykke op på fra B til A:

1) Oprykningspoint, som det kendes fra C-klasserne. Alle løb vil være oprykningspointgivende. Ved opnåelse af 20 oprykningspoint kan man vælge at indløse A-licens med det samme, eller at fortsætte i B året ud og derefter indløse A-licens til den kommende sæson.

2) Mesterskabspoint i DM-A. Alle B-kørere får mulighed for at deltage ved DM-A. Har en kører opnået minimum 25 point i den samlede DM-A mesterskabsstilling ved sæsonens afslutning, medfører det oprykning til A fra begyndelsen af den kommende sæson. Denne regel erstatter reglen om, at det automatisk medfører A-licens, hvis man som B-kører kvaller ind ved DM-A.

Fra og med 2024 vil der desuden i stedet for et DM B blive afviklet en B Cup for B MX1 og B MX2.


Junior 125: Der kan deltages i Junior 125 på A- eller B-licens. Har man A-licens, kan man samtidig deltage i DM-A i MX2- klassen. Har man B-licens, kan man deltage i B MX2. Alderskravet er fortsat 13-18 år i Junior 125-klassen. Der vil fortsat blive kørt DM for Junior 125, også efter 2024.Lad os endelig høre hvad du tænker om ideen. Og lad os da også glæde os over, at det ser ud som om den tyske og svenske kalender bliver tænkt ind i planlægningen, så vi kan få stærke udlændinge med i DM igen på fast basis!

Kommentare


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page