top of page

Test: What a rush! – MXGP Spillet

Vi lovede jer en anmeldelse, og det skal I få. Skriverkarlen har netop fået slæbt sig ud af grotten hvor konsollerne har kørt sig glødende i løbet af dagen. Læsset med observationer, forbandelser over sine egne manglende evner, (jeg var da ellers så vild til Street Fighter i sin tid), og meninger fra den nøje udvalgte testgruppe.

Først det basale.

Vi har testet spillet til PC og til Playstation 3. Det er også udkommet til Xbox 360 og PS Vita, og er tilgængeligt fra i dag (28/3) i butikkerne og på Steam.

Interface:

Spillet præsenterer fra start nogle forskellige muligheder. Man opretter sin egen kører, med eget navn, og vælger hvilken Airoh-hjelm man gerne vil køre med. Mulighederne her er sparsomme og man er hurtigt videre. Dernæst får man valget imellem at køre med det samme, at køre et enkelt GP, en sæson, time trial eller karriere-mode. Vælger man en af de fire arkade-modes, så har man muligheden for at vælge de kørere der er i spillet i forvejen (også Stefan Kjer Olsen), eller sin egen kører. Det er der ingen ben i.

Spillet lægger dog op til at man begiver sig ind i karriere-delen, hvor man først får lov at køre et par GP’er på wild card. Afhængig af hvordan man klarer sig her, får man tilbudt kontrakter til en sæson i MX2. Selve management-delen foregår fra et kontor, hvor man har mulighed for at se stillinger, læse lidt om hvor sej man er, skifte sin hjelm eller læse mails med tilbud, udfordringer og fanpost. Man kan også gå til løb, og her ender man hurtigt. Mulighederne er fine, men man vil bare gerne ud og imponere.

Som man bevæger sig igennem GP’erne, dukker der nye tilbud fra teams op, som man kan acceptere eller sige nej til. Man bliver desuden udfordret af andre kørere, og slår man dem, så udbygger man sin fanbase.

Til selve løbet starter man med træning, derefter kval’ og så to heat. Meget simpelt og lige ud af landevejen. 25 point til vinderen, resten derefter. Man har mulighed for ændre affjedring, bremser, gearing etc. på sin racer, så den passer til banen. Sværhedsgraden og heatets længde kan ligeledes stilles op og ned.

Interfacet er nemt at overskue, simpelt at finde rundt i og guider dig hurtigt til det det handler om. Nemlig at få de andre til at æde jord. Man skal dog være obs på, at spillet er et motocross-spil der handler om VM. Ikke et motocross-spil, hvor VM bare er en del af det. Baner, teams, udstyr og gameplay. Det hele foregår i scenen omkring MXGP.

Gameplay:

Det er her spillet for alvor vinder vores hjerter. Man har taget platformen med at styre mand og maskine individuelt (som vi kender det fra MX vs. ATV-serien), og bygget videre på den. Testpanelet var enigt om at man er sluppet endnu bedre fra det i MXGP, selvom man lige skal vænne sig til det (især på PC). Desuden er det unikt for et motocross-spil, at ens avatar faktisk LIGNER en der kører cross, og ikke bare sidder stift på cyklen. Der er kælet for detaljerne, studeret hvordan man flytter sig på cyklen når den flyver, og der gives for første gang et billede der stemmer lidt overens med det vi ser på banerne. Især os der kigger med kendermine. Avataren flytter sig naturtro og som man bevæger controlleren. (Og hvor er det dejligt med et spil hvor man ikke vælter bare fordi modstanderne strejfer ens cykel). Scrub-funktionen er rigtig sjov, og giver mening, og vi lover at vi er væltet mange gange fordi man simpelthen ikke kan lade være at smide den fladt.

Når det kommer til banerne, så har man også gjort sig rigtig umage. Publikum og objekter udenfor er ret stationære, men banerne er konstrueret så virkeligt som muligt, og man får virkelig fornemmelsen af at man er et helt nyt sted hver gang. Køreoplevelsen er i højsædet. Underlaget forandrer sig og hver bane er en helt ny udfordring. Der lød bragende bifald på den front hele vejen rundt. Det er selvsagt banerne fra 2013 der køres på, og det er lidt en skam. Vi kunne godt have tænkt os at man havde koordineret med at få 2014-baner og kørere med, for at give spillet ekstra friskhed. Men vi glæder os over at kunne spille som vores egen SKO. (Det skulle desuden være muligt at downloade 2014-banerne, i hvert fald til PC-versionen).

Af biting kan nævnes, at vi er glade for at der ikke er lavet knæfald for ussel mammon. Dette skal forstås som, at der hverken er FMX, Trophy Trucks eller andre ting der skal give adspredelse for folk der måske ikke er så meget inde i motocross. Det handler om motocross. Bum. (Det skal man også lige være opmærksom på hvis man køber det). Race og intet andet.

Grafik:

Grafikken er behagelig og simpel, uden at være tegnefilmsagtig. Regner du med noget a la Gran Turismo, så bliver du skuffet. Men når først Herlings og Butron suser om ørerne på dig, så må man overgive sig til de forskellige detaljer der er lagt i avataren. Desuden er FPS-synsvinklen genial, (hvorfor kaldte I den ikke GoPro-mode Milestone? Den er da lige til højrebenet).

Det største grafiske arbejde er lagt omkring figuren. Objekter langs banen er der ikke gjort så meget ud af, men det havde vi i hvert fald ikke tid til at kigge på. Ansigtsmimik og den slags er der heller ikke brugt krudt på. Desuden er der gjort meget ud af at ændre banen som løbet skrider frem, og det er altid en god feature synes vi. (Og nørd-detaljerne i opbygningen er heller ikke til at tage fejl af. Såsom de korrekt placerede TV- og pressetelte langs banen).

Lyd:

Lydsiden kunne der godt arbejdes lidt mere på. Den bærer præg af at være konstrueret ud fra lyd der er optaget og ikke oplevet live. Det skal dog siges at den er hverken generende eller irriterende, og falder godt ind i de intervaller hvor motorcyklen stiger eller falder i omdrejninger, eller holder i tomgang. Den er desuden bedre på PS3 end på PC. Men det er nok en smagssag. (Og hvor er det skønt at være fri for at høre på et ukendt punk/rock-band i baggrunden imens man kører).

Multiplayer:

Du kan spille online igennem forskellige online gaming tjenester, alt afhængig af hvilken konsol og platform du spiller spillet på. Det foregår over nettet og enten ved at køre imod hinanden direkte, eller på tid. Der skulle vidst ikke være mulighed for at spille to personer på en splitskærm. (Hvis det bare er os der har overset det, så hjælper I selvfølgelig ved lige at skrive til os).

Det kunne vi ikke lide:

-Lyden

-Den lidt malplacerede character-generator

-Manglende baner. Lierop?

-Hvor er MX-IndeX-logoet på SKOs hjelm? (Harharhar)

Det kunne vi lide:

-Gameplayet

-Gameplayet

-Gameplayet

-Kæleriet for nørd-detaljerne

Dommen:

MXGP har et par skønhedsfejl, men det er glemt når man først går i gang med at spille (Moto Racer 3 syndromet. Kun tre baner og med elendig lyd, men damn det var genialt). MXGP er et spil lavet til nørderne og fantasterne, og det har vi virkelig manglet. Gameplayet er så gennemført sjovt, at man hurtigt glemmer alt om karriere, tilvalg og at skifte sit tøj. Man vil bare gerne køre rundt på banerne, lave scrubs og lege at man er Cairolis svorne banemand.

Spillet handler om at spille, og vi elsker det for det.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page