top of page

Kongerne af Næstved skal findes

Når landets bedste Motocross kørere gæster Nisseringen ved Næstved på søndag, så vil det være til den kun anden afdeling af 24MX DM-A serien, men alligevel venter der et markant skifte, hvor den helt store forskel ligger i underlaget. Ved første DM afdeling var underlaget det dybeste sand, men på søndag er det blandt det hårdeste i Danmark. Et skifte der kan vende op og ned på magtbalancen, og det er noget som hjemmebanekørerne håber på at kunne udnytte.

I MX1 klassen, er det Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg der kommer til Næstved med den røde frontnummerplade - som bevis på at han fører serien – men selvom Stefan er rigtigt godt kørende for tiden, så ligger hjemmepublikummets forventninger på Næstveds egen Nikolaj Larsen. Nikolaj har døjet med en skulderskade igennem vinteren, og han nåede derfor kun lige at blive klar til første DM afdeling, hvor hans fokus lå på, at redde så mange point som muligt. Nu er kravet imidlertid en sejr på hjemmebanen, hvis Nikolaj stadigvæk vil være med i kampen om mesterskabet, i klassen der oftest betegnes som kongeklassen.

- Jeg fik ikke den bedste start på sæsonen i Holstebro. Jeg vidste godt, at jeg ikke var klar til at køre med om sejren pga. min skade, men nu har jeg haft omkring en måned mere på motorcyklen, og det har hjulpet mig meget. Jeg er ikke helt på mit gamle niveau endnu, men hjemmebanefordelen og publikum i ryggen giver mig forhåbentligt lige det sidste der skal til, for at vinde, siger Nikolaj Larsen.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave for Nikolaj Larsen, for selvom det på papiret er ham og Stefan Kjer Olsen der er stærkest, så har Kim O. Sørensen fra Fjerritslev fået en fantastisk start på sæsonen, og han kommer uden tvivl til Næstved med en plan om, at holde fast i hans nuværende andenplads. Når vi så også putter den tidligere mangedobbelte danmarksmester Nicolai M. Hansen fra Silkeborg ind i ligningen, så har vi en reel firmandskamp om sejren i Næstved – og der kan kun være en konge af næver.

Mange om buddet i MX2

Det er svenske Jonathan Bengtsson der fører MX2 klassen i det åbne danske mesterskab, men manden med den røde MX2 frontnummerplade, vil ikke være til stede i Næstved, fordi der er sammenfald med det svenske mesterskab. Det åbner utroligt mange muligheder for de resterende kørere i klassen, fordi de næsten delte sol og vind lige ved første DM afdeling.

Kasper Jensen fra Sønderborg ligger nr. 2 før Næstved, og har fået et 7 points forspring ned til nr. 3, som er Mathias Jørgensen fra Store Fuglede, men herefter ligger kørerne inden for kun 4 points forskel helt ned til Slagelse køreren Mathias Gryning på 7. pladsen. I dette mix kommer Thomas Kjer Olsen ind fra højre, da han ikke var til start ved første DM afdeling pga. sine kontraktlige forpligtigelser med sit italienske EM team, og dermed ingen point har – men til gengæld er han storfavorit på dagen.

Publikumsfavoritten er imidlertid Benjamin Strate, der vandt samlet på dagen, sidst der blev kørt DM i Næstved, og der er ingen tvivl om, at han meget gerne vil gentage den bedrift.

Firhjulet support klasse

Det er Quad kørerne på de firehjulet motocross maskiner, som er support klasse til DM afdelingen på Nisseringen, og kørerne i denne klasse er ligeledes landets bedste på deres felt. Faktisk er det slet ikke umuligt, at Quad kørerne vil sætte hurtigere omgangstider end solo kørerne på en bane som Nisseringen, så der vil uden tvivl være fart og spænding i denne klasse.

Sidst men ikke mindst bidrager Quad kørerne også med, at gøre Nisseringen endnu sværere at køre på, da de glatter voldene i svingene ud, og det vil uden tvivl kun være til fordel for de deciderede hårdbanespecialister.

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page