top of page

Jubilæumsløb med DM og EM på Mors

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Danmarks Motor Union (DMU) fejrer 100 års jubilæum i år, og den 30.-31. august bliver det markeret med et kæmpe jubilæumsløb på Solbjergbanen på Mors. Et løb der indeholder alt hvad hjertet begærer lige fra en afdeling af 24MX DM-A serien henover Micro til et EM Quad, og selvfølgelig massere af underholdning uden for banen – kort sagt er der lagt op til en ren motocross festival på Mors.

Jubilæumsløbet bliver det absolut største motocross løb på Mors i nyere tid, og med hele fem forskellige DM kategorier samt en EM afdeling, er der garanti for underholdning på alle niveauer. Kategorierne der skal afvikles i jubilæums weekenden er 24MX DM-A, EM Quad finale, DM Mini A, DM sidevogn, DM Micro og DM Pitbike.

Formand for Morsø Motocross Klub Anders Dahlgaard glæder sig over at så stort et løb køres på Solbjergbanen, og garanterer plads til alle som har lyst til at opleve action og motocrosskøretøjer af enhver art:

- Vi har Danmarks bedste publikumsbane, med plads til ti tusind mennesker, lyder det fra motocrossklubbens formand, som dog vil være godt tilfreds med et mindre fremmøde.

- Jeg vil være glad, hvis 4000 dukkede op. Vores rekord i nyere tid er 2500 - langt færre end i 1950'erne og 1960'erne, hvor Solbjergbanen var omringet af op til ti tusind publikummer under de store løb, tilføjer han.

Det bliver imidlertid ikke kun på banen, at der vil være mulighed for, at få en på opleveren. Uden for banen vil et omrejsende tivoli slå sig ned i stævne-dagene, og Her kan opleves klassiske tivoli-fornøjelser i form af karussel-ture, candyfloss og ristede pølser.

Derudover kan publikummer hygge sig med en udstilling af Classic cross gennem 75 år, en udstilling af veterangadecykler, prøvekørsel af minicrossere, og en jubilæumsfest med spisning i teltet lørdag aften.

Lørdag starter aktiviteterne på banen klokken 13.15 og søndag klokken 10.30, begge dage varer de til cirka klokken 17.00. Både før og efter er der gang i den udenfor banen, og der er selvfølgelig mulighed for overnatning i egen campingvogn, så man ikke behøver at gå glip af de mange festlige aktiviteter i weekenden.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page