top of page

Danskerne kæmpede i Finland - MXGP

Alle EM-danskerne brugte søndagen på at køre deres andet heat på lumske Hyvinkää, og der blev kæmpet godt over hele linjen. Men det var dog ikke alle de gæve danske drenge der havde heldet, og fandt sig til rette i Finland. Samtidig blev der dog kørt igennem over hele linjen, og som altid blev der kæmpet godt i begge VM-klasser - og så var der da også lidt dramatik.

EMX65

Men vi starter ved EM-klasserne, for Rasmus Pedersen og Magnus Smith var de første ude for at køre andet heat i dag. Og her var Rasmus bedst kørende, og med en fjerdeplads sikrede han sig samtidig den samlede fjerdeplads til EM. Magnus Smith havde et uheldigt andet heat, og sluttede EM 2014 som en flot nr. 10. Godt kørt drenge. Nikita Kucherov fra Rusland blev Europamester.

EMX85

I den lidt større klasse var der også danskere til start, og Mikkel Haarup var igen med helt oppe hvor det var sjovt. En fjerdeplads blev til en samlet fjerdeplads ved EM, der blev vundet af belgiske Jago Geerts. Mikkel Larsen kom igen og fik point i andet heat, hvilket blev belønnet med en plads som nr. 19 samlet. Også godt gået danske knøse.

EMX250

Thomas Kjer Olsen havde ikke et godt heat i går, men i dag var han heldigvis tilbage i pointene. En niendeplads på dagen, blev en femtendeplads på dagen. Samlet ligger Thomas nr. 7, med en enkelt afdeling tilbage. Brian Bogers vandt afdelingen i Finland, imens engelske Steven Clarke stadig fører feltet an.

MXGP

Antonio Cairoli er uhyggelig. Sådan er det bare. Han vandt i hvert fald sikkert begge heat i Finland, og udbyggede sin føring i den samlede stilling. Bag ham kørte Steven Frossard Kawasakien op på andenpladsen, imens Kevin Strijbos - med en febersprint til slut i andet heat - endte på podiets tredjeplads. Jeremy van Horebeek sluttede således udenfor podiet for første gang siden første GP, da han styrtede i andet heat. En sjælden fejl fra ham.

Resultat, Finland:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Steven Frossard - Kawasaki

3. Kevin Strijbos - Suzuki

4. Jeremy van Horebeek - Yamaha

5. Max Nagl - Honda

6. Dean Ferris - Husqvarna

7. Shaun Simpson - KTM

8. David Philippaerts - Yamaha

9. Rui Goncalves - Yamaha

10. Matiss Karro - KTM

MX2

...men hvis man troede Cairoli var suveræn, så var det ingenting imod Jeffrey Herlings. Det sandede underlag i Finland var lige noget for The Bullet, der ødelagde al modstand. Når man vinder andet heat med 1 minut og 17 sekunder, og samtidig sætter omgangstider 4 sekunder hurtigere end 2'eren, så er man fortjent vinder. Så nemt er det. Der var dog også dramatik, da Dylan Ferrandis og Jose Butron fik tidsstraf i første heat for hensynsløs kørsel. Tim Gajser tog sig af den samlede andenplads, imens Jordi Tixier sluttede podiet af.

Resultat, Finland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Jordi Tixier - KTM

4. Dylan Ferrandis - Kawasaki

5. Christophe Charlier - Yamaha

6. Romain Febvre - Husqvarna

7. Julien Lieber - Suzuki

8. Valentin Guillod - KTM

9. Jose Butron - KTM

10. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

Næste afdeling er i Tjekkiet om et par uger, og det skal nok blive godt!

Foto: Youthstream 2014 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page