top of page

Succesfuldt jubilæumsløb på Mors

Efter vejrguderne havde truet med, at skylle det hele væk lørdag, så kunne borgmester Hans E. Berthelsen og DMU formand Jørgen Bitsch byde publikum velkommen i et blændende solskin om søndagen. Et velkommen til en fantastisk motocross dag, hvor der blev kæmpet om DM og EM point på henholdsvis to, tre og fire hjul.

I 24MX DM-A serien var MX1 kørerne stærkt opsatte på, at give publikum en på opleveren, og i dagens første MX1 heat var tog Nikolaj Larsen hurtigt føringen, med Kim O. Sørensen efter sig, mens den nuværende DM etter Stefan Kjer Olsen lå længere nede i feltet efter et start styrt. Desværre for Larsen, så gik hans gearkasse i stykker, og så løb Kim O. Sørensen med heat sejren efterfulgt af Stefan Kjer Olsen og tyske Mike Stender. Andet MX1 heat blev igen med Kim O. Sørensen i en hovedrollen, for han efter at have ført i et stykke tid, lå i kamp med både Stefan Kjer Olsen om førstepladsen, og Nicolai M. Hansen om andenpladsen. Det endte med Stefan som vinder foran Kim O. Sørensen.

Samlet vinder på dagen Blev Stefan Kjer Olsen foran Kim O. Sørensen og Nicolai M. Hansen, hvilket også betyder, at Stefan forsat har den røde frontnummerplade som bevis på, at han fører DM.

I MX2 klassen var det Kasper Jensen der kom til Mors med den røde frontnummerplade, og efter andenpladser i begge MX2 heats, kan han forsat noterer sig som den førende i denne klasse. Køreren der løb med begge MX2 heatsejre på Mors, var Thomas Kjer Olsen, som ikke har kørt hele DM serien på grund af sammenfald med EM, og derfor ikke er i spil som danmarksmester. Tredjepladserne delte Mathias Gryning og Jonas D. Larsen imellem sig, og samlet på dagen var det Gryning der kom på skamlen som nr. tre.

Blandt de firhjulede QUAD kørere faldt EM afgørelsen også på Mors, og efter et intenst ræs var det Mike van Grinsven fra Holland der kunne kåres som Europamester foran sølvvinder Olli Koskela og bronzevinder Edgar Mengelis.

I Mini A klassen blev første heat aflyst på grund af regn om lørdage, men til gengæld kom kørerne i denne klasse stærkt tilbage med et super stærkt heat om lørdagen. Her vandt Bastian Bøgh Damm efter en fantastisk kamp med Mikkel Haarup som blev nr. to efterfulgt af Mikkel Larsen som nr. tre.

Kørslen på tre hjul stod sidevognskørerne for i deres DM afdeling, og her var det, det svenske par nummer ni med Phillip Stenborg som chauffør, som var dagens hurtigste og de vandt på dagen, foran chauffør Sonny Folkeson som nr. to og chauffør Kasper Hansen.

Dagens Skullcandy fighterpris gik til Nicolai M. Hansen, som i den grad var med til at skabe løbet i MX1 klassen, hvor han styrtede i forsøget på at overhale Kim O. Sørensen i kampen om en andenplads.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page