top of page

For fans, fart og fædreland - MXoN

Årets Motocross of Nations er nu blot en dag væk. Kegums er rettet af, Letland er klar og fra hele verden er folk og fæ kommet valfartende til. Chamberlain-trofæet skal igen finde sin værdige vinder, og nationerne står allerede og gnubber albuer for at gøre forsøget. Og der er mange om buddet! Vi har kigget favoritterne lidt efter i sømmene, og forsøgt at finde et par kørere der kunne overraske. Selvfølgelig håber vi ikke at komme til at se nogen af dem, men kun Kim, Thomas og Stefan.

Det er på sin plads at starte med de forsvarende mestre, Belgien. For der er ingen tvivl om at belgierne kan levere en stærk holdindsats med Jeremy van Horebeek og Kevin Strijbos. Spørgsmålstegnet har hele tiden været Julien Lieber, men efter skiftet til KTM, har Lieber været usvigeligt sikkert kørende.

Amerikanerne er dog lune på at revanchere de seneste års skuffelser, så Ryan Dungey, Jeremy Martin og Eli Tomac kan ikke have svært ved at finde motivationen frem. Men igen ved vi ikke helt hvad vi kan forvente af Team USA.

Gautier Paulin, Dylan Ferrandis og Steven Frossard udgør som altid et stærkt Team Frankrig - selvom Jordi Tixier, Romain Febvre og Marvin Musquin må hænge en smule med hovedet hjemme på sofaen. Spørgsmålet er om franskmændene har heldet? Det synes altid at have forladt dem til MXoN

Team GB kommer stærkt, og plejer altid at være giftige på stabilitet. Shaun Simpson, Dean Wilson og Tommy Searle skal forsvare Union Jack på Kegums, og de kunne godt ende med at gøre det rigtig godt!

Italien er altid en faktor. Antonio Cairoli er altid en faktor. Også selvom han skal køre på 250'eren. David Philipparts og Davide Guarneri bakker AC222 op, og så er det bare med at håbe på lidt held.

Chad Reed er på pletten igen med Team Australien, og med sig har han to gange australsk mester - Matt Moss og Luke Clout. Hvad vi kan forvente af de tre er svært at sige. Måske noget stort?

Og når man nu snakker så meget om form, så kommer man ikke uden om Schweiz. Arnaud Tonus, Valentin Guillod og Jeremy Seewer burde kunne lave lidt ballade i geledderne.

Sidste stop er Tyskland. Tyskerne kunne uden tvivl have været storfavoritter, men skader og afbud har formindsket deres chancer. Max Nagl skal forsøge at lede Henri Jacobi og Dennis Ullrich sikkert igennem.

Skal vi kigge på nogen der kan overraske individuelt. Så må første navn være Sloveniens Tim Gajser. Han har vundet flere GP-heat på det seneste, og kunne ende med at skinne igennem. Eller hvad med Alex Martin? Bror til Jeremy fra Team USA, og på holdet for Purto Rico. Vi glæder os også til at se hvad Colton Facciotti kan for Team Canada. Hvor langt er deres mester fra vores GP-kørere. Og til slut skæver vi til Team Sverige. Fredrik Norén, Ken Bengtsson og Filip Bengtsson, kunne godt blive en helt stor overraskelse, (I har det ikke fra os).

Vi må vente og se hvad der sker! #goteamdk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page