top of page

Vanvittig flot start på DM motocross


Årets første afdeling af 24MX DM motocross serien havde trukket et stort publikum til Nisseringen ved Næstved, og i det perfekte forårsvejr, fik alle hvad de kom efter. Vanvittigt godt ræs med lokale kørere i fokus, og overraskelser i en lind strøm – en af dem helt fra USA.

MX1 klassen

I dagens første heat var det Nikolaj Larsen fra Præstø der kom bedst af sted, men DM Motocross er et åbent mesterskab, og amerikanske Ricky Renner kom af sted lige i baghjulet på Larsen. Kort efter gik Renner forbi, og forsøgte at række et hul, mens Larsen hængte stædigt på. Derefter fik Nikolaj Larsen uheldigvis kørt motorcyklen skævt i to spor, og så var det definitivt slut med at følge den meget stærke amerikaner.

Svenske Jonathan Bengtsson blev nr. 3 i det heat, og kørte over målstregen et mule hår foran Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg, mens Svendborgenseren Tonni Amdersen rundede top 5 af.

I dagens andet MX1 heat gentog historien sig, men denne gang fik Nikolaj Larsen trukket et lille hul, inden det lykkedes Ricky Renner at gå i front. Men igen hang Nikolaj Larsen stædigt på, og det lykkedes ham faktisk, at komme i front af heatet igen, da han udnyttede en mindre kørefejl fra amerikaneren. Derefter byttede banens absolut hurtigste plads endnu en gang, og det blev derfor også Ricky Renner der vandt andet heat foran Nikolaj Larsen, efter et vanvittigt flot heat af de to duellanter.

Tonni Andersen gik forbi Stefan Kjer Olsen på de sidste omgange, og Tooni blev derfor nr. 3, mens Stefan blev nr. 4, og endnu en svendborgenser, Rasmus Johansen, rundede top 5 af.

MX2

I dagens første MX2 heat kom Varde drengen Rasmus Krogh Jørgensen bragende tilbage ind på den danske motocrossscene, efter næsten et års skadespause, da han tog Michelin Holeshotten (starten), og førte de første omgange. Herefter var det Benjamin Strate fra Sakskøbing der gik i front, og her blev han til det ternede flag, så selvom Nichlas Bjerregaard fra Hjørring pressede voldsomt på, måtte nordjyden tage til takke med andenpladsen. Nr. 3 blev Mathias Gryning fra Slagelse, som havde kørt sig op igennem feltet efter en skidt start, og Rasmus Krogh Jørgensen kom i mål som nr. 4, foran svenske Linus Nylen, der rundede top 5 af.

I andet MX2 heat fik publikum sig en kæmpe overraskelse, fordi sønderjyske Mads Sjøholm gik fuldstændigt uventet i front, og blev der i hele første halvdel af heatet. Han lavede imidlertid en fejl senere i heatet, og sluttede derfor uden for top 10. I stedet var det Nichlas Bjerregaard, der forholdsvis udramatisk kunne tage heatsejren foran Mathias Gryning og Linus Nylen, mens Benjamin Strate i dette heat blev henvist til en placering som nr. 4, og Rasmus Krogh Jørgensen rundede top 5 af.

Dagens support klasse var B 125 2-takt klassen, og her var det Mathias Tang der vandt samlet foran Tobias Antonsen og Mads Rasmussen.

Dagens Stratus Fighterpris blev vundet af Julie Dalgaard, som i dag skrev sig ind i historiebøgerne, som værende den første kvinde der har deltaget i DM på det højeste danske niveau. Fighterprisen fik hun bl.a. fordi hun som ene pige tog kampen op imod landets bedste drenge på en motocross maskine, men også fordi hun efter et startstyrt gennemførte første heat med et knækket koblingsgreb, og dermed kørte motorcyklen over målstregen uden at kunne bruge sin kobling.

MX1 samlet på dagen og stillingen i mesterskabet

1 Ricky Renner 100

2 Nikolaj Larsen 88

3 Tonni Andersen 76

4 Stefan Kjer Olsen 74

5 Jonathan Bengtsson 73

6 Kim O. Sørensen 67

7 Sebastian Lorenz 67

8 Jim Bødker Sørensen 66

9 Rasmus Johansen 64

10 Simon Wulff Sørensen 61

MX2 samlet på dagen og stillingen i mesterskabet:

1 Nichlas Bjerregaard 94

2 Benjamin Strate 87

3 Mathias Gryning 84

4 Linus Nylen 76

5 Rasmus K. Jørgensen 73

6 Thomas Rasksen 68

7 Rasmus Lynggaard 66

8 Nikolaj Skovgaard 65

9 Mads Sjøholm 65

10 Jakob Kjær Nielsen 61

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page