top of page

Cairoli vandt. Guillod snød Herlings


Hvis man troede at VM-serien ville blive kedelig uden RV, så blev man gjort til skamme, da Talavera de la Reina i denne weekend dannede rammen om sjette afdeling af VM i motocross. Der var nemlig drama for ALLE pengene - og også en herlig dansk podieplacering at glæde sig over.

MXGP

Antonio Cairoli har tørstet efter sin første GP-sejr i 2015. Og i Spanien kom den endelig. På weekenden hvor han valgte at skifte væk fra 350'eren og op på 450'eren (falliterklæring fra KTM? Døm selv). Det holdt dog hårdt, da første heat blev vundet af Nagl, og Cairoli "kun" mønstrede en tredjeplads. I andet heat tog han starten, men blev overraskende halet ind af Romain Febvre, der derved spillede GP-sejren over i hænderne på Nagl. Franskmanden stod dog ikke for presset, og bremsede i stå, så Cairoli kunne gå i front. Der blev itailieneren, og så vandt han på placeringen i andet heat. Nagl og Febvre sluttede podiet af.

Resultat, Spanien:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Max Nagl - Husqvarna

3. Romain Febvre - Yamaha

4. Clement Desalle - Suzuki

5. Evgeny Bobryshev - Honda

6. Gautier Paulin - Honda

7. Tyla Rattray - Kawasaki

8. Kevin Strijbos - Suzuki

9. Xavier Boog - Kawasaki

10. Alessandro Lupino - Honda

Samlet:

Max Nagl - 259p

Clement Desalle - 247p

Antonio Cairoli - 229p

MX2

Jeffrey Herlings kæmpede i første heat med en godt kørende Max Anstie, men til slut så løb The Bullet med sejren. Alt var på sporet, men i andet heat ramlede det hele. En dårlig start fremkaldte en meget aggressiv Herlings, der pressede den så meget at han styrtede voldsomt. Et mirakel holdt ham fra at komme til skade, men han måtte kæmpe for at køre sig op igennem feltet. Det udnyttede kørerne i spidsen, og med et angreb på de sidste omgange, lykkedes det Valentin Guillod at vinde heatet. Og da Herlings "kun" nåede op til syvendepladsen, så kunne Guillod glæde sig over karrierens hidtige højdepunkt. Herlings tog andenpladsen foran Tixier.

Resultat, Spanien:

1. Valentin Guillod - Yamaha

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Jordi Tixier - Kawasaki

4. Max Anstie - Kawasaki

5. Tim Gajser - Honda

6. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

7. Pauls Jonass - KTM

8. Julien Lieber - Yamaha

9. Jeremy Seewer - Suzuki

10. Brian Bogers - KTM

Samlet:

Jeffrey Herlings - 261p

Dylan Ferrandis - 205p

Pauls Jonass - 177p

EMX250

Der var også dansk glæde i Spanien, da Thomas Kjer Olsen kørte en tredjeplads mere hjem i dagens andet EM-heat, og derved kunne gå på podiet som 3'er på dagen. Afdelingen blev vundet af franske Maxime Desprey.

EMX125

Glen Meier kom til skade under sidste runde for to uger siger, og har holdt sig lidt i ro siden da. Men det danske stjernefrø kørte i Spanien, og kom derfra med en syvendeplads. Sejren gik til hjemmebanehelten Jorge Prado.

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page