top of page

Blå front i Frankrig - MXGP


Der var dramatik for alle pengene, da det franske GP blev sparket i gang i dag på Villars-Sous-Ecot. Samtidig var der også danske point i farvandet, da Glen Meier viste god form i EM125'ernes første heat.

MXGP

Der var glæde på alle tribuner, da dagens kvalifikationsheat rullede over den franske muld. Her var det nemlig det franske stjerneskud, Romain Febvre, der sikrede sig pole i morgendagens heat. Det gjorde han foran landsmand Gautier Paulin, og dennes teamkammerat, Evgeny Bobryshev. Jeremy van Horebeek kørte den anden Yamaha ind på fjerdepladsen, for næsen af Ken de Dycker. Forsvarende verdensmester Antonio Cairoli kørte i mål som nummer 8.

Resultat, kval', Frankrig:

1. Romain Febvre - Yamaha

2. Gautier Paulin - Honda

3. Evgeny Bobryshev - Honda

4. Jeremy van Horebeek - Yamaha

5. Ken de Dycker - KTM

6. Max Nagl - Husqvarna

7. Shaun Simpson - KTM

8. Antonio Cairoli - KTM

9. Todd Waters - Husqvarna

10. Christophe Charlier - Honda

MX2

I den lille klasse var alles øjne på Valentin Guillod. Yamahas stjerneskud rider på en bølge, og den synes ingen ende at have. Således vandt han også kvalheatet i Frankrig, og henviste Jordi Tixier og Tim Gajser til de efterfølgende pladser. Pauls Jonass og Maxime Desprey lukkede og slukkede i top 5. Forsvarende verdensmester, Jeffrey Herlings, styrtede tidligt, og måtte kæmpe sig tilbage til sjettepladsen. Den holdt han indtil en håndfuld meter før mål, hvor hans cykel gik i stå og nægtede at starte igen. Herlings blev noteret som nr. 24 over mål.

Resultat, kval', Frankrig:

1. Valentin Guillod - Yamaha

2. Jordi Tixier - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Pauls Jonass - KTM

5. Maxime Desprey - Kawasaki

6. Julien Lieber - Yamaha

7. Jeremy Seewer - Suzuki

8. Damon Graulus - Yamaha

9. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

10. Jorge Zaragoza - Honda

EM125

I dagens første pointgivende heat i EM125, kørte danske Glen Meier sig til en flot femteplads! Vi krydser fingre for Glen igen i morgen!

WMX

Og når vi nu er i gang med at krydse fingre, så har vi også et par friske damer i aktion. Catja Rasmussen sluttede kvindernes første heat som nr. 15, imens det blev til en plads som nr. 23 for Line Dam Nielsen.

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page