top of page

DM Motocross på Svendborgbanen


På søndag den 16. august køres fjerde og næstsidste afdeling af DM Motocross på den traditionsrige motocross bane i Svendborg. Det er en amerikaner og en Nordjyde der fører mesterskabet i henholdsvis MX1 og MX2 klasserne, men flere fynske kørere ligger godt til med solide top-10 placeringer i de samlede mesterskaber.

Bedst placeret ligger Tonni Andersen med en 6. plads i MX1 klassen, men selvom Tonni Andersen havde forberedt sig fuldstændigt optimalt i det tidlige forår, så har han på ingen måde haft de bedste kort på hånden fra sæsonstart 2015. Tonni brækkede kravebenet kort før første DM afdeling i april måned, og senere fandt han ud af, at knoglen var brækket en gang mere, da der skulle køres på en af landets mest krævende sandbaner. På den baggrund kan det let regnes ud, at den hurtige fynbo har kørt med en del smerter, men alligevel har han formået at være med helt fremme i feltet. Den bedste placering hentede han i årets første afdeling, hvor han kom på podiet med en samlet 3. plads på dagen, og det podie vil han utvivlsomt gerne op på igen, når der køres DM hans hjemmebane i Svendborg.

En anden kører der også er på hjemmebane i Svendborg, er Rasmus Johansen fra Gislev. Rasmus ligger lige nu placeret som nr. 10 i MX1 klassens samlede stilling, og når han kommer på hjemmebane i Svendborg, så kigger han kun en vej i tabellen – og det er opad. Rasmus har kun 9 point op til sin nærmeste konkurrent, og derefter er det kun yderligere få point der skiller ham fra de næste placeringer. De point er der absolut størst chance for at hente på hjemmebane, så DM i Svendborg er den helt store chance for, at Rasmus kan avancerer i klassementet.

I MX2 klassen ligger de største fynske forhåbninger på skuldrene af Daniel Wozniak, som lige nu ligger nr. 10 i denne klasse. For ham er pointkampen imidlertid endnu tættere, da han kun har 1 sølle point op til sin nærmeste konkurrent, som er Mads Sjøholm fra Sønderborg. Derfor er det en absolut nødvendighed for Daniel Wozniak, at han slutter dagen bedre end Sjøholm, hvis han vil rykke op i den samlede stilling. Wozniak er dog også nød til at holde øje med de konkurrenter der presser sig på, for at komme ind i top 10 klassementet. En af dem er hans egen klub kammerat Mads Lunde Meyer, som lige nu ligger nr. 12, og dermed indtager rollen som den fynske outsider.

Svendborgbanen er højborg for fynsk motocross, og banen har tidligere lagt grund til drabelige dyster i de danske mesterskaber. Banen har imidlertid haft en kort pause fra de danske mesterskaber på højeste niveau, og det var helt tilbage i 2012, at der sidste var besøg fra landets bedste motocrosskørere. Serien har kun vokset sig større siden den gang, og da DM køres som et åbent mesterskab, er det lykkedes at få lokket flere internationale kørere ind i mesterskabet. Heriblandt er amerikaneren Ricky Renner, som fører MX1 mesterskabet, og selvom Sjællænderen Nikolaj Larsen har været i stand til at sætte nogle angreb ind på amerikaneren, så ligner han efterhånden en klar favorit til mesterskabet.

I MX2 klassen har nordjyden Nichlas Bjerregaard taget føringen, og hans opblomstring til denne sæson har været helt fænomenal. Han er imidlertid tæt forfulgt af svenske Linus Nylen og Slagelse køreren Mathias Gryning, der begge er potentielle vindere på svendborgbanen.

Løbet køres søndag den 16. august på Bodøvej 20, og træning samt kvalifikation starter kl. 9.00, mens dagens første heat køres kl. 12.30. Link: www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page