top of page

Steffan øverst i Tyskland


Steffan Schøler har vi ikke set meget til på det seneste, og det er problemer med kroppen der har holdt ham i ro. I weekenden var han dog en tur i Tyskland, hvor han viste Dannebrog flot. Han fortalte os lidt om sin tur, og også hvad han planlægger at 2016 skal gå med - og der er heldigvis positivt nyt!

Steffan Schøler: "Her er en lille update på weekendens ADAC Jump and Race Masters, som jeg var nede og køre sammen med en lille flok af andre danskere. Lørdag var det en del op ad bakke. Det startede med, at i anden træning, var der desværre en anden kører der styrtede foran mig, så jeg ikke kunne undgå at påkøre hans cykel og måtte i jorden. Jeg bliver over i købet påkørt af en tredje kører. Der sker mig ikke noget, men jeg bukker min køler og kan se at det fosser ud med vand. Jeg kommer hurtigt ud og får byttet køleren rundt fra den cykel, jeg har lånt med derned. Der er masser af stress, da de vælger at springe et baneservice over, så jeg får en masse hjælpe af Jim Sørensen og vi kommer ud til kvalen' i tide! Oven på al stressen, kvaler' jeg 3’er, og skal ud og køre kvalheat før de pointgivende heat. I kvalheatet kommer jeg først fra start og fører indtil 3. sving, hvor jeg åbner svinget lidt for meget og en anden kører forbi mig. Jeg beslutter mig for at holde på og køre forbi ham i wuptierne, men da jeg er oppe på siden af ham, laver han en fejl og tager mit forhjul. Så er jeg pludselig sidste mand, min cykel sidder fast i jorden og mit styr er godt skævt. Så jeg må bare begynde at køre mig op, så godt som jeg nu kan. Jeg kommer lige præcis med til de pointgivende heat, som sidste mand, men det betyder så også, at jeg har den værste plads ved bommen. I de 2 heat kommer jeg sidst fra start i begge, men jeg får mig kørt op som 2’er og 3’er, så jeg ender som samlet nummer 2 om lørdagen i SX1. I superheatet når jeg kun ned i første sving, hvor jeg får et stort skub indefra og ryger hårdt i jorden. Min aften slutter der. Lørdag var en rigtig hård dag, med mange uheld og påkørsler fra andre kørere, så jeg var godt tilfreds med min 2. plads.

Søndag starter noget bedre, hvor jeg kvaler' som nr. 1, og kan springe kvalheatet over. I første heat tager jeg starten og vinder. I andet heat tager jeg starten, men jeg laver en lille fejl og bliver nr. 2. Jeg vinder dog samlet på dagen i SX1. Jeg kommer til start i superheatet som nummer 2 og kommer afsted som nummer 2, men i andet sving bliver jeg for ivrig og kommer for tæt på høballerne, så jeg må i jorden endnu engang. Jeg får mig samlet op og kører i mål som nummer 6. Alt i alt en fin weekend med hyggeligt selskab fra de andre danske kørere, og lidt i rygsækken jeg kan tage med mig hjem.

I 2016 skal jeg bare ud og køre, og se hvad det fører til. Jeg skal først og fremmest se hvad og hvor meget min ryg kan holde til. Jeg begyndte og bøvle med ryggen i starten af 2014, hvor lægerne senere fandt en diskusprolaps og et brud i lænden. Jeg fik at vide, at det nok ikke var sikkert at jeg kunne sætte mig på cyklen igen. Men efter min operation i januar 2015, hvor jeg fik afstivet det andennederste led i lænden med skruer og stænger, begyndte det allerede at gå meget fremad efter få måneder, og jeg satte mig et mål om at køre det DM-A som var i Svendborg. Et mål jeg opfyldte. 2016 bliver et år hvor jeg vil køre diverse mesterskaber herhjemme, og så se hvor langt det kan række med de få midler jeg har. Jeg vil nyde det fuldt ud, med næsten 2 år væk fra konkurrence. Så I kommer ihverfald til at se mig i 2016, det er sikkert!"

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page