top of page

DM Motocross åbnede med et brag i Randers


Søndag den 1. maj tog landets bedste motocrosskørere hul på kampen om dette års DM titel i henholdsvis MX1 og MX2 klasserne. Den åbne danske DM serie havde til denne første afdeling besøg af en lang række udenlandske kørere, men det var i sidste ende danskerne der sikrede sig de bedste placeringer på dagen.

Nikolaj Larsen toppede MX1

I MX1 klassen kom Yamahas amerikanske Ricky Renner som forsvarende mester til Randers, men fra starten af første heat var det en helt anden udlænding der kom i fokus. Svenske Linus Nylen tog Michelin Holeshotten, men han fik hurtig selskab og efter nogle intense fights gik Nikolaj Larsen i front. Nikolaj Larsen gjorde imidlertid ikke tingene nemt for sig selv, da han styrtede med lidt over 10 minutter tilbage af heatet. Derefter begyndte der en intens kamp for Larsen der tydeligvis var hurtigste mand på banen, og med en ualmindelig flot indsats lykkedes det ham at køre sin KTM motorcykel til en sejr i første heat. Kawasaki køreren Stefan Kjer Olsen sluttede som nr. 2 med Ricky Renner som nr. 3.

I andet heat var det igen Linus Nylen der tog Holeshotten, men denne gang gjorde Nikolaj Larsen kort proces, og da han hurtigt efter gik i front, så han sig aldrig tilbage. Nikolaj Larsen var bare et hak hurtigere end konkurrenterne i dag, og han vandt endnu en heat sejr. Igen var det foran en godt kørende Stefan Kjer Olsen, og denne gang med Linus Nylen som nr. 3.

Dagens samlet MX1 top 10 samt nuværende DM stilling: Nikolaj Larsen, Stefan Kjer Olsen, Ricky Rennee, Linus Nylen, Kim O. Sørensen, Benjamin Strate,Rasmus Johansen, Rasmus Lynggaard, Tonni Andersen, Jim B. Sørensen.

Mathias gryning sejrede i MX2

I dagens første MX2 heat bragte den forsvarende mester Nichlas Bjerregaard sin Yamaha i front allerede på første omgang, og der blev han lige til mål. Mere kamp var der om de resterende pladser, hvor det endte med, at Mathias Gryning på KTM blev nr. 2 og Jakob Kjær Nielsen, ligeledes på KTM, blev nr. 3 efter en vanvittig flot opkørsel helt nede fra 31. pladsen.

I dagens andet MX2 heat løb Nichlas Bjerregaard ind i problemer, med noget der lignede en mekanisk defekt, og han trilliede forsigtigt i mål som nr. 22. I stedet var det Mathias Gryning der lagde sig i front med en stabil afstand til Honda køreren Mathias Jørgensen igennem hele heatet. De to sluttede på den måde, og igen var det med Jakob Kjer Nielsen som nr. 3, efter endnu en fantastisk opkørsel fra en position bagerst i feltet.

Dagens samlet MX2 top 10 samt nuværende DM stilling: Mathias Gryning, Mathias Jørgensen, Jakob Nielsen, Thomas Rasksen, Nichlas Bjerregaard, Jesper Höglund, Nikolaj Christensen, Sam Korneliussen, Daniel Wozniak, Thomas Rasmussen.

Stratus Fighterpris til Kjær Nielsen

Efter de to forrygende opkørsler var Jakob Kjær Nielsen dagens mest naturlige modtager af Stratus Fighterprisen, og den modtog han til stor fornøjelse for de godt 3.000 tilskuere der havde fulgt ham i en kørsel, der i den grad var med til at skabe et underholdene løb på dagen.

Super 2-takt support klasse Dagens support klasse var Super 2-takt, hvor den tidligere VM kører Brian Kjær Jørgensen tog en suveræn sejr, foran Peter Skræm og Kasper Jensen, hvoraf sidstnævnte måtte køre på to forskellige motorcykler pga. Maskinskade i første heat.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page