top of page

Hård weekend for Bastian


Bastian Bøgh Damm startede årets EM i 125cc rigtig godt i Letland, og det skulle i den forgangne weekend, følges op til anden afdeling i Trentino i Italien. Men det var mange strabadser der ventede den unge dansker imellem Dolomitterne, men til slut var der plads til lidt positivt. Bastian fortæller lidt om sin weekend, her.

Bastian Bøgh: "Så er jeg hjemme igen, efter en kæmpe udfordring til EM i Italien, på Pietramurata-banen i Trentino. Det er en hård lerbane, der ligger meget smukt omgivet af bjerge. Vejret var bestemt ikke med os, det havde regnet i flere dage, og banen var totalt mudret og ligesom brun sæbe. Vi ankom fredag ved 12.30-tiden, og derefter stod den på ventetid, regnvejr, mudder og sure italienere. Vi fik først anvist en plads i den meget trange ryttergård, omkring kl. 17.00, så vi fik travlt, fordi crossere og hjelme skulle synes inden kl. 18.00. Lørdag morgen, var min gruppe de første på banen til 10 minutters træning, og direkte herefter 15 minutters tidskval. Det kørte slet ikke for mig på den våde bane og jeg væltede flere gange. Det var først på min næstsidste omgang, jeg kom banen rundt og fik sat 15. bedste tid, hvilket lige nøjagtig betød at jeg kvalede' ind til heatene. Senere lørdag stod 1. heat på programmet, og det var igen begyndt at regne. Jeg kunne vælge startplacering som nr. 29, og da starten går bliver jeg desværre lidt klemt inde og kommer rundt som ca. 25'er i første sving. Jeg prøver at komme forbi nogle kørere på første omgang, og da min bagbremse pludselig ikke virker, rammer jeg op i baghjulet på ham foran og vælter. Jeg kører resten af heatet færdig uden bagbremse, og jeg kan ikke køre ret stærkt. Derfor bliver det desværre kun til en 38. plads i 1. heat. Søndag morgen fik vi 10 minutters opvarmning og derefter var 2. heat allerede 9.50. I 2 heat var jeg heldig. Der var et hul ved startbommen, et meget bedre sted og jeg kommer super fra start som 12'er. Jeg kommer i løbet af de første 4-5 omgange op som 10'er, men desværre glider jeg i et sving og mister nogle placeringer. Jeg kan heldigvis køre i mål som nr. 17 og dermed hente 4 point. Jeg synes det var en rigtig svær weekend, men til trods for det, opfyldte jeg heldigvis min målsætning og fik endda lidt point med hjem. Jeg ligger samlet 14'er i EM-klassementet, med 5 afdelinger tilbage. Det er jeg meget tilfreds med og glad for. Om 14 dage er næste EM afdeling i Spanien, og så bliver det spændende hvilke udfordringer det bringer. Tusind tak til Kawasaki, HNR tuning ved Harry Nolte og GPR Promo mx team, for kæmpe støtte og support."

Foto: Steffen Schollbach / www.pixel-cross.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page