top of page

Motocross-kører nærmer sig EM guld


Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal sælge skindet før bjørnen er skudt, men den danske motocross-kører Thomas Kjer Olsen begynder for alvor at ligne en kæmpefavorit til en EM guldmedalje. Det er imidlertid også guldet der har været hans eneste succeskriterie fra starten af sæsonen, og nu er det altså i den grad inde for rækkevidde.

Thomas Kjer Olsen har opbygget sig en overbevisende føring på hele 63 point, og efter 6 kørte afdelinger, ud af 10 i alt, er det svært at få øje på en konkurrent der kan indhente den hurtige dansker. En af Thomas helt store styrker har været stabilitet, og udover at være lynende hurtig, så er det især på dette punkt, at Thomas har skilt sig ud fra de øvrige vinderkandidater. Thomas har som den eneste kører i feltet, været på podiet ved samtlige af de kørte EM afdelinger, og tre gange har han tilmed stået øverst på podiet, med maximum point. Ifølge Thomas selv, giver det store pointforspring ham endnu bedre mulighed for at give sig fuldt ud.

- Med det pointforspring jeg har nu, har jeg i princippet råd til at miste et heat, så jeg kører efter at få max ud af det i hvert enkelt heat. Heldigvis er det lykkedes at få nogle OK starter og komme med hurtigt op foran, så det er lykkedes meget godt, siger Thomas Kjer Olsen.

Efter seneste besøg på EM podiet i Frankrig, har Thomas nu en kort pause inden han skal køre næste EM afdeling på Matterley Basin i Winchester, England. En bane der passer utroligt godt til Thomas.

- Det er helt sikkert en af mine favoritbaner. Der kommer mange spor og der er nogle store hop, så jeg ser frem til at komme der over. Det bliver endnu en fed weekend, så på den måde bliver det selvfølgelig meget som de andre løb. Jeg har det rigtigt sjovt med at køre og det regner jeg også med at have i England, siger Thomas.

Efter England går turen videre til Italien og Belgien inden Thomas forhåbentlig vil kunne få lov til at løfte sæsonens største trofæ, som værende Europamester den 7. august i Schweiz. Det er dog ikke der hans fokus ligger endnu.

- Det er selvfølgelig det det handler om, men jeg tænker ikke på det når jeg holder bag bommen eller når jeg kører. Der handler det bare om det enkelte heat, så kan jeg tænke alt det jeg vil på EM guld når jeg er der hjemme, og det har jeg heldigvis været god til at skille ad. Omvendt vil jeg da ikke ligge skjul på, at det er en stor skuffelse hvis jeg ikke vinder, men jeg tror også på, at det kan lade sig gøre, slutter en meget selvsikker Thomas Kjer Olsen der forhåbentligt snart kan løfte EM guld trofæet.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page