top of page

Danmark kan få europamester på søndag


Når 9. afdeling af EM-serien i motocross køres i weekenden kan danskeren, Thomas Kjer Olsen efter løbet forhåbentlig kalde sig europamester. Kjer Olsen fører i den samlede stilling og kan med en sejr på søndag gøre 10. og sidste afdeling i Schweiz ligegyldig.

Thomas Kjer Olsen har haft en fantastisk sæson, som kan kulminere i weekenden den 30/31. juli. Her kan den 19-årige motocrosskører vinde EM-guld i 250cc-klassen for første gang i karrieren. Kjer Olsen fører med 75 point ned til amerikaneren Darian Sanayei, og det forspring indhenter amerikaneren ikke.

- Jeg tror på EM-guldet. Jeg er mange point foran, og for at vinde titlen skal jeg ikke gøre det bedre end, hvad jeg har gjort hidtil, siger Kjer Olsen, der har været på podiet i samtlige EM-afdelinger i år, hvoraf tre af dem har været øverst på skamlen.

Skriver sig ind i historiebøgerne

Thomas Kjer Olsen kan blive den blot tredje dansker, der vinder EM-guld i denne klasse, som er den direkte rugekasse for VM. Første gang var da den nuværende landstræner Mikkel Caprani vandt i 1993 og anden gang var da Brian Kjær Jørgensen vandt i 1994. Dermed er det mere end et årti siden, at en dansker er blevet europamester i denne klasse, og Kjer Olsen ved godt, at han skriver sig ind i historiebøgerne.

-Det er super fedt, at der ikke er så mange danskere, der har opnået sådan et resultat tidligere. Det gør mig stolt. Jeg sigter dog efter et større mål. Jeg vil gerne gøre det godt i VM-serien og selvfølgelig opnå store resultater i min karriere, men i første omgang gælder det om, at vinde EM-guld i weekenden – det er her mit fokus ligger, slutter Thomas Kjer Olsen, der kører næste afdeling i Lommel, Belgien den kommende weekend.

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page