top of page

Lille klub med store armbevægelser


I Slangerup tæt ved Frederiksund, ligger den lille motocrossbane, Hagerupbanen/Slangerupbanen. Ikke et sted, alle inden for motocross sporten kender, men mon ikke det vil ændre sig nu.

Den lille klub har nemlig hyret en af verdens mest eftertragtede bane-designere og banebyggere, New Zealænderen Greg Atkins.

Lyder navnet bekendt?? Greg er bror til den tidligere supercrosskører, Daryll Atkins, som for ti års tid tilbage vandt SX i Herning nogle gange.

Greg har i snart 20 år levet af at bygge motocross baner, og har i mange år været den ansvarlige for bygning og renovering af de Grandprix baner, MXGP bliver kørt på.

Alle de baner du sidder og ser i fjernsynet eller på din computer, har på et eller andet tidspunkt været under Greg Atkins larvefødder.

Lørdag 23 juli, gik Greg Atkins i gang med en større ombygning af Slangerupbanen. En ombygning som vil omfatte hele banen, og som vil bringe Slangerupbanen tilbage på Danmarks kortet over gode motocross baner.

Og der bliver ikke lagt fingre imellem. Der bliver gået all-inn på alle områder. Hele banen og klubhuset vil gennemgå en overhauling. Hele klubbens rørlige formue er lagt ind i projektet.

Hvordan er dette så lige kommet på plads??

I vinters kom en ny bestyrelse til i klubben som havde en drøm om at bygge banen om og gøre stedet mere indbydende. En drøm om at kunne trække flere medlemmer til klubben, samt flere fremmede kørere til at bruge banen.

Derfor fik klubben gennem Brian Jørgensen, kontakt til Greg Atkins, som i det tidlige forår var en tur forbi Slangerup for at bese området.

Greg lavede nogle fine forslag til en ombygning af banen, og efter nogle måneder med opbygning af økonomi, samt forberedelser. Ja så er tiden inde nu.

Når banen er bygget om og færdig, vil det være en hel ny fornemmelse for klubbens medlemmer når de sætter gummiknopperne i mulden. Mange hop, 15 stk, masser af udfordringer, som både vil være til at overse for de uøvede som de øvede. Faktisk vil det blive muligt at holde træning for micro-kørere på banen også. Klubben vil også forsøge at tilknytte en fast baneansvarlig der nogle gange om ugen, uanset vejr og vind, skal give banen en justering, sådan at banen altid vil være i så god form som muligt.

Klubben har det seneste stykke tid været langt fremme i skoene, og har indkøbt Vandvogn samt begyndelsen til et vandingsanlæg, hvilket betyder at de store støvproblemer der før har været i tørre perioder, vil kunne minimeres.

Det samme vil problemet med meget vand i perioder, som nu meget lettere kan pumpes væk fra banen fremover.

Slangerup motocross klub regner med at kunne åbne banen igen i midten af August, og vil blive fulgt op af et åben hus arrangement.

Følg med på klubbens facebook-side hvor der vil være opdateringer om banens ombygning på https://www.facebook.com/groups/127333877349523/?fref=ts

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page