top of page

Thomas Kjer Olsen brænder igennem


Selvom de fleste danske øjne var på Mors i går, så var der fuld gang i VM-cirkusset. Årets sidste europæiske afdeling skulle nemlig køres, og det i hollandske Assen. Og der var en del danskere dernede, klar til at kæmpe for sagerne i sandet.

I VM MX2 var Thomas Kjer Olsen igen på pletten, og den danske Europamester bare fortsætter med at imponere alt og alle. En samlet femteplads blev det til, blot ét sølle point fra det samlede podie. Super flot af Thomas, og vi glæder os allerede til 2017! Jeffrey Herlings vandt afdelingen, foran landsmanden Brian Bogers og unge Jorge Prado. I MX1 var det Clement Desalle der løb med sejren, og det gjorde han foran Antonio Cairoli og Glenn Coldenhoff. Tim Gajser havde en forfærdelig afdeling, og sluttede som nr. 18 - men han fører dog stadig an.

Der skete også mange andre ting i Assen. For eksempel skulle kvindernes VM afgøres, og her var to danskere på pletten, men desværre var heldet ikke med dem. Line Dam sluttede som nr. 14, imens der slet ikke var point til Sara Andersen. Det betyder at Line slutter det samlede VM en millimeter udenfor top 10, imens Sara slutter som nr. 30, efter en del missede afdelinger. Julie Dalgaard slutter som nr. 18. Vinderen i Assen blev Courtney Duncan, imens Livia Lancelot kunne tage mesterskabet.

EMX150 var Rasmus Kjær Nielsen som sædvanlig på pletten, og han havde i Assen fået selskab af Tobias Caprani og Lucas Bruhn, og der var point til alle tre danskere. Tobias sluttede som nr. 12, imens Rasmus blev nr. 14 og Lucas blev nr. 18. Finske Emil Weckman vandt serien, imens Rasmus Kjær sluttede som nr. 18.

Og så blev der også kørt en Vets World Cup, hvor danske Tom Larsen blev nummer 27. Sejren gik til svenske Mats Nilsson.

Resultat, GP Holland:

MXGP:

1. Clement Desalle - Kawasaki

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Glenn Coldenhoff - KTM

4. Max Nagl - Husqvarna

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Shaun Simpson - KTM

7. Tanel Leok - KTM

8. Jordi Tixier - Kawasaki

9. Romain Febvre - Yamaha

10. Evgeny Bobryshev - Honda

Samlet:

1. Tim Gajser - 653p

2. Antonio Cairoli - 588

3. Max Nagl - 542

MX2:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Brian Bogers - KTM

3. Jorge Prado - KTM

4. Max Anstie - Husqvarna

5. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

6. Thomas Covington - Husqvarna

7. Benoit Paturel - Yamaha

8. Bas Vaessen - Suzuki

9. Lars van Berkel - Husqvarna

10. Calvin Vlaanderen - KTM

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 644p

2. Jeremy Seewer - 568

3. Benoit Paturel - 460

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page