top of page

Danmark nummer 14 til VM for hold


Årets Monster Energy Motocross of Nations blev et brag der rungede imellem bjergene i Norditalien, og det danske landshold var med hvor det skete hele weekenden.

Nikolaj Larsen, Thomas Kjer Olsen og Glen Meier kæmpede alt hvad remmer og tøj kunne holde både lørdag og søndag, og kvalificerede sig direkte til A-finalen i lørdagens kvalifikation. Verdens stærkeste nationer fra alle verdenshjørner var på startlisten, og danskerne blandede sig med nogle af sportens største stjerner, da de kæmpede sig vej op som nr. 14 samlet til slut.

Den danske mester i MX1-klassen, Nikolaj Larsen, kørte et af sine bedste løb til dato, og det var ikke til at se, at Nikolaj stoppede i VM-serien for nogle år siden. Gode starter trods vanskelige startplaceringer og blændende kørsel, gjorde at Nikolaj kæmpede med helt i toppen af de to heat, og gav baghjul til flere af de etablerede stjerner.

Thomas Kjer Olsen vandt EM i MX2-klassen i år, og skal køre VM for fabriks-Husqvarna næste år, og i Italien beviste han hvorfor at han tager skridtet op i sportens fornemste klasse næste år. Han var nemlig helt oppe og snuse til top 5 af MX2-maskinerne i feltet, og var med til at bringe Danmark i spil til top-10 placeringer hele dagen.

Glen Meier kørte sit første VM for hold, på en større maskine end han er vandt til, men det danske talent kæmpede det bedste han havde lært, og var med til at holde Danmark inde i varmen hele dagen.

Godt kæmpet af danskerne, og godt at se Dannebrog på sidelinjen i Italien, hvor danske fans havde taget turen, for at juble med iblandt de mange tusind tilskuere, der farvede bjergsiderne i mangfoldighedens farver. Flag fra alle klodens riger flagrede side om side, og ikke en eneste gang var der slagsmål eller grund til optøjer.

Sejren gik for tredje gang til Frankrig, der skubbede Holland og USA ned på de efterfølgende pladser i de sidste minutter.

Motocross of Nations 2016:

1. Frankrig

2. Holland

3. USA

4. Belgien

5. Italien

14. Danmark

MXGP, Samlet:

1. Antonio Cairoli - Italien

2. Romain Febvre - Frankrig

3. Kevin Strijbos - Belgien

4. Glenn Coldenhoff - Holland

5. Cooper Webb - USA

11. Nikolaj Larsen - Danmark

MX2, Samlet:

1. Jeremy van Horebeek - Belgien

2. Alex Martin - USA

3. Jeremy Seewer - Schweiz

4. Benoit Paturel - Frankrig

5. Samuele Bernardini - Italien

8. Thomas Kjer Olsen - Danmark

Open, Samlet:

1. Jeffrey Herlings - Holland

2. Arnaud Tonus - Schweiz

3. Gautier Paulin - Frankrig

4. Dean Ferris - Australien

5. Evgeny Bobryshev - Rusland

18. Glen Meier - Danmark

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page