top of page

DMU ansætter Talent- og ATK-træner i MX


Danmarks Motor Union (DMU) har netop ansat Emil Larsen som ny Talent- og ATK-træner i motocross. Emil er 28 år og har tidligere kørt på både det danske motocrosslandshold og som professionel, inden et styrt satte en stopper for karrieren i 2007.

Emil Larsen har gennem de seneste år arbejdet for DMU. Dels med udviklingen af motocross (MX) ATK-håndbogen som netop er præsenteret på klublederseminaret og ligeledes med 65/85cc-talenterne gennem 2016 i samarbejde med den tidligere landstræner, Mikkel Caprani. Nu skal Emil styrke DMU’s talentudvikling og elitesatsning og dermed være med til at sikre den positive udvikling, som er set over de seneste 3-5 år.

Emil Larsen kommer ligeledes med erfaring fra eget MX-akademi, som med stor succes har afholdt træningsskoler og personlige træningsforløb i Danmark.

Uddannelsesmæssigt er Emil Larsen uddannet diplomtræner og vil med overbygningen, ITA (det Internationale Træner Akademi) under Danmarks Idrætsforbund, være den højest uddannede træner i DMU-regi på tværs af alle grene.

Satsning på talentudvikling i Danmark Målet for Emil Larsen bliver at styrke arbejdet med DMU’s talentudvikling og derved følge de bedste kørere frem mod etableringen på MX-teams i verdenstoppen.

Ligeledes vil implementeringen af det ”Alders Relaterede Træningskoncept”, (ATK), som arbejder med breddeaktiviteter og træning tilpasset kørernes alder og niveau blive en stor del af Emil Larsens opgaver - og som sammen med de danske MX-klubber vil give endnu bedre træningsmiljøer i sporten og herved sikre den nødvendige støtte af kommende talenter på et meget tidligt stade.

- At sikre den sportslige udvikling blandt vores bedste MX-talenter, samtidig med et fokus på klubbernes træningsmiljøer og klubtrænere igennem vores nye ATK-bog trænerhåndbog, vil blive fundamentet i Emil Larsens aktiviteter, udtaler Jørgen Bitsch, formand DMU.

Emil Larsen glæder sig til at arbejdet som talenttræner og især med arbejdet omkring de danske talenter.

- Jeg glæder mig til at arbejde videre med den danske talentmasse inden for motocross og forhåbentlig skabe endnu flere talenter igennem den nye ATK-proces i samarbejde med de danske klubber. Motocross er en individuel sport, og jeg vil ind og gøre en individuel forskel for den enkelte køreres udvikling – og forhåbentlig vil det afspejle sig i gode resultater, siger den kommende Talent og ATK-træner, Emil Larsen.

Uddannelse og klubtræning Emil Larsen bliver ligeledes fra årsskiftet underviser på den grenspecifikke del af Klubtræneruddannelsen (KT1) i motocross, og derved vil de mange nye og tidligere uddannede MX-klubtrænere gøre brug af Emil Larsens viden omkring talentudvikling og breddeaktiviteter tilpasset de enkelte træners klubber.

I løbet af foråret vil MX-klubberne modtage information omkring muligheden for at udvikle egne trænere på ”hjemmebane” eller inspiration til deres klubtræning. Et koncept, som vil tilgodese flere klubbers efterspørgsel omkring øget kvalitet i træningen ud fra de nyeste ATK træningsprincipper.

Emil Kjærsgaard Larsen tiltræder sit nye job den 1. december i år.

Foto: Allan Høgholm

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page