top of page

Thomas Kjer Olsen flyder ovenpå indonesisk vandpantomime


Danske Thomas Kjer Olsen startede VM-serien med et brag af rang, da han skød sig ind i alles bevidsthed, med en overbevisende fjerdeplads til det første GP i Qatar, og i den netop forgangne weekend, skulle den præstation følges op til årets andet GP i Indonesien. Her var valget faldet på øen Bangka, hvor der til formålet var konstrueret en bane, men desværre har vejret i det tropiske bælte også sine luner ... Eksempelvis kan mængden af regn være både meget kraftig og meget ubelejlig, og det fik hele feltet at mærke, da tropesluserne åbnede sig over banen allerede i dagene op til GP’et, hvilket gjorde det hele til et morads af mudder og ler i stridende strømme. Lørdagens kvalifikation blev aflyst, og derved var det på hovedet ud til løb søndag.

Og det blev to heat, hvor tilfældighederne havde frit spil, og hvor lykkens gudinde kunne prikke alle kørerne på skulderen, og igen ignorere de andre. Heldigvis havde Thomas Kjer Olsen hendes gunst, ligesom han igen viste stor klasse, ved at navigere sin Rockstar Energy Factory Husqvarna sikkert hjem på en sjetteplads i første heat. Derved ventede endnu et vådt andet heat. Starten gik, men derfra blev forholdene blot værre, og til slut måtte heatet have rødt flag og afblæses. På det tidspunkt kørte Thomas Kjer Olsen rundt som nr. 5, og med resultaterne lagt sammen, så endte danskeren med endnu en suveræn fjerdeplads! Derved padler han fra Indonesien med skindet på næsen, sin samlede placering i behold og nok endnu flere øjne på sig.

Thomas Kjer Olsen: ”Det var sådan set et godt ræs for os. Min fart var rigtig god, til trods for forholdene på banen. Jeg fik en nogenlunde start i det første heat, og jeg pressede på for at komme op på fjerdepladsen. Desværre pressede jeg også for hårdt, og havde et par styrt, men at komme derfra med det her resultat, er selvfølgelig meget positivt – både for mig og for teamet. Vi ligger stadig på fjerdepladsen i kampen om mesterskabet, og der er stadig lang vej endnu. Farten er der, så det er op til os nu, at blive ved at kæmpe med, om toppen af MX2-klassen.”

Samlet stilling efter Indonesien:

1. Julien Lieber (BEL) – 78 point

2. Jeremy Seewer (SUI) – 72 point

3. Benoit Paturel (FRA) – 71 point

4. Thomas Kjer Olsen (DK) – 67 point

5. Pauls Jonass (LAT) – 57 point

Foto: José Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page