top of page

MX-reglementsændring vedr. gult flag


Den her ændring skal du nok lige læse op på, så du er helt klar til sæsonen, når den starter officielt om kun et par dage! Noter!

Sportskommission MX har foretaget en ændring af teksten i MX-reglementets § 3.5 Signaler.

Sportskommission MX har foretaget en ændring af teksten i MX-reglementets § 3.5 Signaler.

Baggrund for ændringen er, at SK MX har vurderet på den nuværende tekst omhandlende brug og efterlevelse af ”Gult flag”. SK er nået frem til, at formuleringen kunne give udfordringer for såvel udøvere, officials og ikke mindst for vore dommere. Det betyder også at ændringen, med dispensation fra Hovedbestyrelsen i forhold til Alment Reglement, virker fra d. 11. marts 2017.

Den opdaterede formulering i MX-reglementet 2017 er som følger:

§ 3.5 Signaler

Gult svingende flag:

Der må ikke overhales. En betydelig fart-reduktion skal ses, og køreren skal være parat til at standse. Hop skal ikke forsøges. Tegngivningen gælder indtil uheldsstedet er passeret. Straffen for overtrædelse ved tidskval/heatet er 10 placeringers tilbagerykning i den pågældende klasse. Ved grov forseelse sker der udelukkelse af tidskval/heatet.

Straffen for overtrædelse ved træning er udelukkelse.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page