top of page

Junior og kvinde EM på Nisseringen


I weekenden d. 1.-2. april besøger europas største motocross-talenter og hurtigste motocross-kvinder Nisseringen ved Næstved. Det sker til årets første EM afdeling for juniorer og kvinder, hvor der ikke kun er et imponerende internationalt felt, men også flere danske kørere som har gode chancer for at køre med om top-placeringerne.

Julie Dalgaard med vinder-chancer

Specielt hjemmebanekører Julie Dalgaard øjner muligheden for en EM titel i år, og med mere end en måneds forberedelse på baner under sydens sol, er hun top-klar til at give sig fuldt ud i jagten på vigtige EM point. Den samlede EM-serie for kvinder tæller kun 4 afdelinger - i henholdsvis Danmark, Polen, Tyskland og Letland - og dermed er det super vigtigt, at komme godt fra land i Næstved. Det er der god grund til at tro, at Julie Dalgaard gør, da hun allerede har vist sit potentiale både internationalt ved VM og nationalt som dansk mester.

Julie Dalgaard er imidlertid ikke den eneste dansker med podiechancer, for de danske motocross-kvinder har fart på i øjeblikket. Specielt den unge komet Sara Andersen fra Svendborg har også gode chancer for en top-placering, og her skal man ikke glemme, at Sara kommer som forsvarende mester fra sidste år. Ellers kunne Catja Rasmussen fra Aarhus, også være et bud på en dansk topplacering. Catja er godt nok er et lidt ubeskrevet blad for tiden, fordi hun har været væk fra sporten pga. sygdom. Kigges der udover blot podiechancerne, så er der hele 10 danske kvinder til start i det internationalt stærke felt, hvilket vidner om en stærk grundbase blandt de danske motocross-kvinder.

Morgendagens stjerner For juniorkørerne er EM afdelingen i Næstved ligeledes den første chance for at prøve styrkeforholdet mod konkurrenterne fra udlandet. Specielt blandt juniorerne dukker der ofte kørere op, som har taget kvantespring siden sidste sæson, og dermed er det også svært at spå om potentielle danske vinderchancer, men der er alligevel nogen som har vist særdeles gode takter.

I det der hedder 65cc klassen konkurerer de yngste af juniorkørerne på 9-12 år, og her ligger de største danske forhåbninger på fynske Mads Fredsøe, som trods sin unge alder har en del international erfaring. Det er også i denne klasse vi skal finde den yngste deltagende pige, og det er Anna Leegaard fra Fuglebjerg. 9-årige Anna er eneste pige blandt juniorerne i 65cc klassen, men hun har aldrig været bange for at tage kampen op imod drengene.

I 85cc klassen er kørerne imellem 12-14 år gamle, og flere af dem har efterhånden opnået en del international erfarring, ligesom der oså tegner sig et klart billede af, hvem der kan gå hele vejen til toppen af sporten. Heriblandt er der heldigvis en række danskere som fx Magnus Smith, Rasmus Pedersen, Lucas Bruhn mfl. Også Anna Leegaards storebror Albert Leegaard er til start i 85cc klassen, og selvom han er blandt klassen yngste, kan han godt gå hen g overraske med et godt resultat.

Endnu et stort løb for Næstved Motor Klub For Næstved Motor Klub, som er arrangører at løbet, er løbet med til at vedligeholde en stolt tradition om, at afholde store løb på anlægget. Således har der igennem tiden været afholdt alle slags løb fra VM, EM, Nordisk mesterskab og et utal af DM afdelinger på den legendariske bane. Dermed har nisseringen også haft en stor andel i at sætte Danmark på motocross-verdenskortet, og seneste hæder til Næstved Motor Klub kom i marts måned i år, hvor klubben blev kåret som årets motocross klub, ved Danmarks Motor Unions årlige repræsentantskabsmøde.

Den første weekend i april gælder det imidlertid EM, og med den store erfarring hos klubben, er der nærmest garanti for endnu et godt motorløb på Nisseringen.

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page