top of page

Dannebrog blafrede over Næstved!


Der er dage, hvor det er en fornøjelse at være indbygger i det lille kongerige. På en dag hvor solen skinner, og de danske kørere leverer ud over alle grænser, kan man dårligt undgå at klappe i sine små tykke hænder af fryd, og skråle med når de tonser forbi. Præcis sådan en dag havde vi i dag i Næstved, hvor første afdeling af EM for 65, 85 og kvinder blev afgjort, med nogle forrygende og medrivende heat.

Og hvis du nu håber at danskerne var med til at afgøre tingene i alle klasser, så har du helt ret. For dansk motocross må virkelig antages som værende på vej ind i en ny guldalder, hvor talenterne vælter frem, og hvor vi har noget at byde ind med på alle planer! I EM65 havde vi en frisk lille fyr fra Fyn, Mads Fredsøe, der allerede på forhånd var udråbt som en af favoritterne - og han leverede blændende. En andenplads i første heat efter et lille styrt, blev fuldt op med en knusende sikker sejr i andet, og så var sejrherren dansker i den mindste klasse. Også Nicolai Skovbjerg var godt kørende i den klasse, og med en tredjeplads i andet heat, missede han lige nøjagtig podiet, og blev nummer fire.

I 85 var der mange øjne på fænomenet Jett Lawrence fra Australien, der kom for fuld udblæsning på sin Factory Suzuki, og man skal være mere end ualmindelig patriot, for ikke at være i ave over Australierens talent. Han tog sejren i Næstved, meeeeeen, ikke uden at være á point med toeren, som endte med at være danske Magnus Smith! Magnus vandt fantastisk flot det første heat, og virkede i det hele taget som en der har rykket sig rigtig meget her i vinter, hele weekenden! Men der var flere danskere der ville lege med, og Rasmus Pedersen kørte også et blændende løb, hvor det blev til en tredjeplads i andet heat og en samlet fjerdeplads på dagen. Hvad skal det ikke blive til ved næste afdeling, som er i Kolding om fjorten dage? (Har Rasmus P ikke hjemmebane der? Jo, det har han da!)

For kvinderne var favoritværdigheden på den forsvarende Europamester, Sara Andersen, og det danske es, leverede fra første fløjt. En sejr i første heat, blev fuldt op med en andenplads i andet, og så startede danskeren hvor hun slap sidste år. Julie Dalgaard var også godt kørende i begge heat, men en teknisk defekt i andet heat, ødelagde hendes chancer for en god placering. Catja Rasmussen ligner en på vej tilbage i form, og hun blev nummer seks i Næstved.

Resultat, EM65:

1. Mads Fredsøe

2. Matej Skorepa

3. Ivano van Erp

4. Nicolai Skovbjerg

5. Lucas Coenen

6. Sacha Coenen

7. Julius Mikula

8. Saku Mansikkamäki

9. Kasimir Hindersson

10. Damian Knuiman

15. Jakob Madsen

20. Alexander Bidstrup

22. Marius Rasmussen

23. Lucas Søndergaard

28. Asbjørn Borup

29. Anna Legaard

Resultat, EM85:

1. Jett Lawrence

2. Magnus Smith

3. Kay de Wolf

4. Rasmus Pedersen

5. Constantin Piller

6. Casper Olsen

7. Noel Nilsson

8. Liam Hanström

9. Kay Karssemarkers

10. Cato Nickel

29. Andreas Krogh Jensen

32. Lucas Bruhn

34. Zander Albertsen

39. Oscar Brix

Resultat, WMX:

1. Sara Andersen

2. Emilie Dahl

3. Mathea Selebø

4. Natalie Kane

5. Shana van der Vlist

6. Catja Rasmussen

7. Sandra Karlsson

8. Leonteve Luibov

9. Joanna Miller

10. Julie Dalgaard

18. Mette Andersen

20. Mie Pedersen

21. Amanda Storm

25. Katrine Juhl Nielsen

26. Monique Sørensen

27. Louise Jensen-Petersen

Som en fodnote, så endte det desværre rigtig ærgerligt for det livestream der var arrangeret. Tekniske problemer hos firmaet der skulle levere, gjorde at der desværre ikke blev sendt noget, selvom alle kæmpede hårdt. Men det meste er optaget, og vi deler det selvfølgelig, lige så snart vi får det!

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page