top of page

DM Motocross-kampen fortsætter i Svendborg


Den publikumsvenlige Svendborgbane ligger jord til årets anden afdeling af PSE-Parts DM motocross-serien, hvor landets bedste motocross-kørere kæmper om point til det åbne danske mesterskab. Stillingen er tæt og der er lagt op til en intens kamp om placeringerne i Svendborg den 21. maj.

Kjer Olsen og Larsen fører an I toppen af MX1 klassen er stillingen nærmest lige, idet kun 3 point skiller den førende Stefan Kjer Olsen fra Næstveds Nikolaj Larsen på andenpladsen. Stefan har tidligere taget titlen hjem til Sønderborg, og Nikolaj Larsen er forsvarende mester fra 2016, så det er to giganter der tørner sammen på søndag.

Stillingens nr. 3 er Rasmus Sjöberg, men en skade har sat ham ud af spillet, og det kan endnu en gang bringe Kim Sørensen fra Aars helt ind i top-kampen. Kim har en ufattelig god evne til at være det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt, og en hver lille fejl fra konkurrenterne udnytter han straks til at skrabe point sammen. Mere direkte er det med Randers-køreren Simon Wulff, der tog starten i årets første DM heat i april, og virkeligt er kommet som skudt ud af en kanon til denne sæson. Det er stik modsat af, hvad der kan siges om den lokale Svendborg-kører Rasmus Johansen, som pga. maskinskade måtte tage fra årets første DM afdeling uden et eneste point på kontoen. Det er han utvilsomt opsat på ændre, når hjemmebanen gæstes på søndag.

Gryning har taget MX2 med storm Før sæsonstart var der på forhånd udpeget en håndfuld kørere som kunne vinde MX2 klassen, men den eneste der har formået at levere varen indtil nu, er Næstved-køreren Mathias Gryning. Gryning fører før Svendborg med hele 15 point ned til Nordals-knægten Mads Sjøholm på andenpladsen. Dem der virkeligt forventes at sætte alt ind på top-placeringer er Jakob Kjær Nielsen og Mathias Jørgensen, som begge faldt igennem ved årets første DM afdeling, men egentlig var tiltænkt roller som titelkandidater.

Hjemmebanekørerne Tonni Andersen og Daniel Wozniak ligger henholdsvis nr. 9 og nr. 13 i stillingen før Svendborg, men de er begge to utroligt rutineret, og har samtidigt et rigtigt godt kendskab til Svendborgbanen, så de har sandsynligvis udvalgt netop søndagens DM afdeling til noget stort. Her har de hjemmepublikummet i ryggen, og de har før leveret store resultater på hjemmebanen.

Junior U18 som support klasse Som support klasse til PSE-Parts DM Motocross-serien kører de unge junior-kørere i U18 125cc klassen deres mesterskab, og det er her, at morgendagens stjerne viser deres evner.

Søren Rasmussen (Kolding), Jesper Kristensen (Randers) og Oliver Olsen (Næstved) har taget top-3 føringen i nævnte rækkefølge, men et tæt felt af udfordrere står klar til at presse på, og junior klassen kan blive meget spændende at følge i år.

DM i Svendborg på søndag er en unik chance for at opleve fart, spænding og 100% action på tætteste hold. Der køres i klasserne MX1, MX2 samt junior-klassen U18 125cc, og imellem heatene er der mulighed for at komme helt tæt på kørere/teams i ryttergården, som summer af liv under forberedelserne til de vigtige heats.

Se tidsplan mm. På www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page