top of page

Et lys i mørket - MXGP


Det blev en weekend i skyggen af den grimme ulykke, der ramte i går eftermiddag, da 13. afdeling af VM i motocross rullede over Loket i Tjekkiet. Det blev pludselig tydeligt hvor lidt det sportslige egentlig betyder, når først det skrøbelige og menneskelige bliver aktuelt, men samtidig stod det igen klart, hvor meget hjertevarme der er i verdens bedste sport. Vi lever med risikoen, for følelsen af frihed, og fra hele verden er kondolencerne strømmet ind. Vi tænder lys i mørket, når en af vore egne bliver ramt, og selvom det er en ringe trøst for de efterladte, så er det altid godt med en skulder at stå ved. Når regnen stilner af, så finder lyset vej igen.

EM i 85 blev aflyst ud af respekt for Igor Cuharciuc og hans familie, så derfor var det kun 65erne der skulle afgøre deres EM, da det ændrede program gik i gang i morges. Mads Fredsøe kørte et fantastisk første heat lørdag, og den unge fynbo, skulle ende med at blive det der trak dagen ud af sølet, og bare en brøkdel ind i lyset. For Mads var igen hurtigst af alle, og denne gang var det nok til sejren i heatet, og samtidig en imminent titel som Europamester i 65cc! Virkelig stærkt gået, og vi ønsker Mads et stort tillykke med titlen! Den kunne ikke være mere fortjent.

Udover en EM-titel, så var der dog ikke meget at glæde sig over for danskerne i Tjekkiet. Nicolai Skovbjerg havde ikke starterne med sig i 65cc, selvom han kæmpede bravt. Sara Andersen styrtede i andet heat af kvindernes VM-afdeling, og måtte nøjes med en placering som nummer 17 i heatet og 12 samlet. I VM MX2 kørte Thomas Kjer Olsen et flot første heat, men så regnede ulykken også ned over danskeren i andet. TKO kom forfærdeligt fra start, og havde problemer på første omgang. Han kom dog igang igen, og tordnede op igennem feltet, hvor han nåede op som nummer 13 over stregen. Det gav en plads som nummer 8 på dagen, og var nok til at beholde den samlede tredjeplads i tabellen. Antonio Cairoli tog sig af sejren i MXGP-klassen, imens Pauls Jonass snuppede sejren i MX2.

Resultat, MXGP Tjekkiet:

MXGP:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Clement Desalle - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Gautier Paulin - Husqvarna

6. Romain Febvre - Yamaha

7. Jeremy van Horebeek - Yamaha

8. Arnaud Tonus - Yamaha

9. Glenn Coldenhoff - KTM

10. Evgeny Bobryshev - Honda

Samlet:

1. Antonio Cairoli - 523p

2. Clement Desalle - 431

3. Gautier Paulin - 418

MX2:

1. Pauls Jonass - KTM

2. Jeremy Seewer - Suzuki

3. Thomas Covington - Husqvarna

4. Benoit Paturel - Yamaha

5. Jorge Prado - KTM

6. Brian Bogers - KTM

7. Hunter Lawerence - Suzuki

8. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

9. Marshal Weltin - Kawasaki

10. Conrad Mewse - Husqvarna

Samlet:

1. Pauls Jonass - 548p

2. Jeremy Seewer - 501

3. Thomas Kjer Olsen - 403

Foto: Youthstream 2017 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page