top of page

Dramatik og øget spænding ved DM Motocross i Roskilde


Årets fjerde og næst-sidste afdeling i PSE-Parts DM Motocross serien blev kørt på Hedelandsbanen ved Roskilde denne søndag, og kørerne sørgede både for dramatik og underholdning for de mange publikummer på dagen, ligesom de også sørgede for øget spænding i kampen om mesterskabet.

Nikolaj Larsen suveræn i MX1 I spidsen af mesterskabet i MX1 klassen er det Stefan Kjer Olsen og Nikolaj Larsen der kæmper en intern kamp, men på Hedelandsbanen var der ingen tvivl om, at Nikolaj Larsen var dagens hurtigste mand. Han vandt begge heat foran Stefan, og åd en god bid af det forspring som Stefan ellers have fået. Dermed er det kun 7 point i Stefans favør, der skiller dem ad før finalen. Med andre ord kan begge kørere selv afgøre mesterskabet, så det er kun heatsejre der tæller til finalen på Mors d. 10. september.

Dagens mest dramatiske dueller blev kæmpet om placeringerne lige efter de to nævnte, og her blandede en større flok af kørere sig, men dagens tredjeplads blev bogstavligt talt afgjort på milimeter, da Benjamin Strate og Rasmus Johansen sluttede dagen á point. Tredjepladsen gik dog til Strate fordi han sluttede bedst i andet heat, og det gjorde han kun med en vild satsning henover målstregen, hvor kun en dæksbredde gjorde forskellen.

Den forsvarende mester tilbage i MX2 Nichlas Bjerregaard er forsvarende mester i MX2 klassen, men han har været skadet i længere tid, og først til DM afdelingen på Hedelandsbanen var han tilbage i feltet igen. Det var han til gengæld på den bedst tænkelige måde, for Bjerregaard endte med at vinde samlet på dagen. Det gik imidlertid ikke stille af sig, for Mathias Jørgensen var faktisk banens hurtigste MX2 kører, og efter en start til mål sejr i første heat, så lagde han sig også i front i andet heat. En lille fejl resulterede imidlertid i, at Mathias Jørgensen styrtede, og mens han forsøgte at starte motorcyklen igen, så kørte Bjerregaard samt den øvrige top forbi ham. Efterfølgende måtte Mathias Jørgensen udgå med et forslået knæ.

Efter Nichlas Bjerregaard sluttede Jakob Kjær Nielsen som samlet nr. 2 på dagen og svenske Felix Nilsson leverede ligeledes en god figur i det åbne danske mesterskab, med en samlet tredjeplads på dagen. Det betød også at Mathias Gryning, som fører dette års mesterskab, slet ikke kom på podiet på dagen, og han satte derfor nogle point til i mesterskabet. Hvor meget det kommer til at betyde for mesterskabet er dog tvivlsomt, da han stadigvæk har et forspring på 79 point, så han har plads til at køre sikkert til finalen.

Vild U18 support klasse Junior-kørerne i U18 125cc support klassen leverede virkeligt varen for dagens publikummer. Jesper Kristensen vandt samlet på dagen, og med den præstation lukkede han hullet op til Søren Rasmussen, så Søren nu kun fører mesterskabet med sølle 3 point før finalen - foran netop Jesper Kristensen. Søren Rasmussen havde heller ikke de bedste odds, da han kørte rundt med et mindre knogle-brud på armen, og han sluttede også dagen som nr. 4, lige uden for podiet. Dagens to andre podieplaceringer gik istedet til Magnus Smith og Oliver Olsen, hvor specielt Magnus smith imponerede da det var hans første fremtræden i klassen. Magnus har indtil nu kørt i mini klassen, men viste altså, at talentet også kunne bære i U18 klassen, og som den yngste i klassen lykkedes det ham tilmed at vinde et af dagens to het.

Dagens SOS Racingparts Fighterpris gik til Søren Rasmussen, som på trods af hans brud på armen formåede at gennemføre de to heat.

Dagens resultater: https://speedhive.mylaps.com/Events/1442077

Foto: Nichlas Bjerregaard på vej mod sejren i MX2 klassen ved fjrde afdeling af DM Motocross på Hedelandsbanen ved Roskilde. Fotograf: Mikkel Wendelboe

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page