top of page

STAFF BLOG: MX2, og det at ligge tæt

DM-sæsonen lakker imod enden, og det klimaks vi alle har ventet på, er nærmest kun et stenkast væk - hvis man lægger kræfterne i. MX2-klassen har indtil videre budt på en uforudselighed så stor, at man kunne kvase alverdens spåmænd, alene under vægten af point der er kastet rundt. Vi har derfor lige kørt top 10 igennem, så du kan være helt klar, til at skrige dig hæs på Solbjergbanen, om lidt over en uge!

1. Mathias Gryning - Westside Racing. 361 point.

I Kina er det hanens år, men i Danmark har det været Grynings. Den blonde knøs fra Slagelse har haft lykkens gudindes gunst med sig, ja, vi tror sågar at vinden automatisk retter sig i ryggen på ham, når han hjuler til bageren efter småkager, men der må ikke herske nogen tvivl om, at lykken altid følger den kække. Og ikke mindst den der gør sit forarbejde godt. Målet for Mathias har hele tiden været en DM-titel, og han har virkelig lagt på sin kørsel, ikke kun tempomæssigt, men også når det kommer til stabiliteten, og han virker nu som en langt stærkere og mere komplet kører, når man ser på hele processen og tilgangen. Et samarbejde med forbremsernes herre og albuetroldmanden, Brian Kjær Jørgensen, samt kynisk eksekvering og rå fart, har givet Mathias et forspring på 81 point inden sidste afdeling. Ifølge skriverkarlens legendarisk dårlige hovedregning, så betyder det, at #334 blot skal slutte i top 10 i første heat på Mors, og så kan champagnepropperne ellers sejle op ad åen hele natten lang. Grynings år er ikke givet, det er taget.

2. Jakob Kjær Nielsen - Villadsen MX. 280 point.

En af feltets mest seværdige kørere, og en der kan servere pandekager, så alle deltagere til VM i konditor må flæbe i skam. Jakob har haft uheld på vejen, men han sidder fortsat på andenpladsen i tabellen, ikke mindst efter to gode heat i Hedeland. Selv efter godt med modgang, så er der et smil på læben hos #173, og vi er sikre på, at selv hvis verden gik under i morgen, så ville JKN komme padlende igennem syndfloden, på en tømmerflåde af orange plastik. 17 point har han ned til tredjepladsen, så alt er stadig åbent, men "slap nu af," som Jakob selv sagde til kameraet efter Hedeland. Et godt mantra, for en gut der i bund og grund bare godt kan lide at køre på motorcykel. Kig efter ham i toppen på Mors, han kan sagt stikke af med den samlede sejr - og publikums hjerter på vejen.

3. Mads Sjøholm - OC Racing. 263 point.

Hvordan man kan blive kørt midtover på landsdækkende TV, og stadig ligge til medaljer inden finalen ... Det burde være et spørgsmål der hjemsøgte samtlige fodboldspillere i det gamle kongerige. Ikke desto mindre, så er det hvad Mads Sjøholm har formået. At der længe har været potentiale til noget stort fra #610, kan ingen benægte, men efter skiftet tilbage til KTM i 2017, har vi virkelig fået syn for sagen. Som en sønderjysk mejetærsker på raketbenzin og sortkrudt, har han høstet pointene ind, i samme grad som han gjorde i Tyskland for et par sæsoner siden. Kan han holde tempoet, og gøre arbejdet færdigt på Mors? Vi må vente og se. Got verdammt!

4. Nikolaj Skovgaard - JTX MX Racing Team. 262 point.

Kampen om medaljerne i MX2-klassen, kan ende med at blive forbudt for børn, speedwaykørere, folk på nervemedicin og andre der har svært ved at håndtere højspænding. Ét sølle point har Nikolaj Skovgaard op til tredjepladsen, inden det går løs på Mors, og fra skyggerne, sidder han, som en strategiens mester, allerede og fletter sine tråde. Den sjællandske slider har indtil videre fået de andre til at danse omkring sig, imens han har arbejdet benhårdt, på at få så mange point som muligt, ved alle afdelinger. Hollandske forbindelser, lidt elegant talent og en knivspids list, har været opskriften indtil videre, og nu skal glasuren blot placeres på toppen, inden #365 kan nyde sin dessert. Vi glæder os til at se meget mere til ham på Mors!

5. Tonni Andersen - AMX Racing. 258 point.

Skulle Fyn engang slå revner, så er vi sikre på, at Tonni alene ville være på plads, til at holde det hele oppe på sin nakke - måske med brormand Mikael, til at skrue revnerne sammen igen. Når Chuck Norris går i seng, så tjekker han under sengen for fynske jernmænd. Og sådan kunne man blive ved. Faktum er, at Tonni Andersen endnu engang er at finde i toppen af DM, og i en position, hvor medaljer slet ikke er en umulig tanke. Lægger man så til, at Tonni til stort set alle DM-afdelinger i år, lige har kørt en afdeling af OB-DM om lørdagen, ja så bliver man næsten nødt til at stryge låget og gøre honnør. Det er herligt at veteranen stadig kan trække de unge i det dunede kindskæg. Meget mere af det!

6. Kenneth Kaalund - EasyMX Yamaha. 257 point.

Uanset hvordan det slutter, så burde den her gut have en medalje. Punktum. For to sæsoner siden, rykkede Kenneth op fra B-MX2 med en femteplads til DM, og sidste sæson druknede i så mange skader, at tanken om at komme ud og køre igen, syntes fjern. Men med et comeback, der får alle Rocky-film til at minde om grødet papmaché lavet af Pixi-bøger, ligger #444 nu til i toppen af tabellen til PSE-Parts DM. Han startede med at imponere i Randers, og siden har han stort ikke været ude af top 10. Målet var egentlig bare at have det sjovt, og hvis ikke Kenneth smiler under hjelmen, så fortjener han et bifald fra publikum, der kan få ham til det, når han tonser udover grønsværen på Mors.

7. Lucas Ankjær - JØ/Arts Racing. 237 point.

Cobraen fra Nordsjælland hugger til når ingen venter det. En for en, æder han dem op bagfra, og nu er han pludselig at finde, langt inde i top 10, selv med en 0-score fra første heat i Randers. Virkelig en imponerende bedrift. Det er ikke mere end et par sæsoner siden at Lucas vandt DM i B-MX1, og hvis du ikke har lagt mærke til ham, så burde du se at komme igang, hurtigere end en lokalpolitiker kan få sved på overlæben og nervøse trækninger i smækbukserne, når nogen anmoder om at anlægge nye crossbaner. #58 har altid været hurtig, og nu er han også begyndt at være stabil. Skal vi forvente os noget af ham i fremtiden? Ja da! Det gør vi allerede. Skal vi forvente noget af ham på Mors? Ja da! En fighterindsats, der får Kenneth Carlsens karriere til at se endnu mere sølle ud.

8. Andreas Hansen - EasyMX KTM. 223 point.

Kongen af filterrenser-imperiet har fart på, og krøllerne evigt stikkende ud under hjelmkanten imens. Andreas Hansen har været på vej igennem en årrække, men ganske stødt og roligt, er den lange elegantier, ved at arbejde sig ind, som en fast bestanddel af toppen i dansk motocross. Pladsen i vores hjerter, har han haft i mange år. Stabile præstationer, har båret ham frem til ottendepladsen inden finalen, og mon ikke han, som en del af Nordjyllands vilde ungdom, kan få sine kammerater til at skubbe til himlen, når feltet tørner ud imellem bakkerne i Limfjorden?

9. Mathias Jørgensen - GG Racing Team. 212 point.

Skader er noget vi ønsker hen hvor peberet gror ... Så langt væk, at selv Fanden må købe tillægsbillet, og skifte bus to gange, for at komme derhen. Efter en hård sæson med modgang, så havde vi endelig den gamle Mathias tilbage i Hedeland. Koldblodig, snarrådig og hurtig på gassen, ligesom vi kan lide at se det. Desværre pådrog han sig en knæskade, da han styrtede fra førstepladsen i andet heat, efter at have sejret sikkert i det første. En ærgerlig udvikling inden finalen på Mors, men vi er sikre på, at feltets måske mentalt stærkeste kører, vender frygteligt tilbage, with a hunger to swallow the world! (Det var en Skyrim reference. Jeg beklager på forhånd. High five, hvis du fangede den alligevel.)

10. Sam Korneliussen - Kawasaki Danmark. 201 point.

Hvis man vil blive bedre til noget, så er der ikke andet for, end at øve sig. Og Serious-Sam har øvet sig på sit gig, mere end de fleste. Europa er blevet kørt tyndt, og #143 har været at finde i et væld af forskellige klasser, til nogle af de største serier i verden, og resultatet får vi at se til DM. Der har været et par uheld undervejs, meeeeeen, Sam har altså også været oppe og snuse omkring top 5, og indtager i øjeblikket tiendepladsen i tabellen. Hårdt arbejde betaler sig, og hvis man tror på projektet samtidig, hvem ved så hvad det kan ende med? Vi er i hvert fald store fans af ungersvende der giver det et skud, så måske I ser Skriverkarlen med et lille #143 malet på kinden på Mors. I hvert fald sammen med alle de andre numre undertegnede skal have plads til.

Det er en fornøjelse at se MX2-klassen, og vi håber at I glæder jer lige så meget som os, til at følge løjerne på Mors!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page