top of page

Spænding før DM-motocrossfinale


På søndag køres sidste afdeling af PSE-Parts DM-motocrossserien, og det sker på Solbjergbanen på Mors, som nok er Danmarks bedste publikumsbane. Det bliver derfor et flot skue, når Danmarks bedste motocrosskørere skal kæmpe det sidste slag om DM-medaljerne. Et slag der bliver en neglebider af de helt store, og hvor intet er afgjort på forhånd.

DM MX1-guldet skal afgøres på dagen I MX1-klassen har Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg sikret sig et lille pointforspring over den forsvarende mester Nikolaj Larsen fra Næstved. En forskel der er så lille, at finaledagen bliver afgørende for mesterskabet. To heatsejre til Nikolaj Larsen vil være den sikre vej for, at han kan blive danmarksmester, mens Stefan Kjer Olsen kan nøjes med en første- og en andenplads på dagen. Derudover er der selvfølgelig en lang række andre scenarier, hvis en af dem slutter længere nede i et heat. På finaledagen er der dukket en joker op, som godt kunne kile sig ind imellem de to guld-kandidater. Nicklas Bjerregaard er sidste års mester i MX2-klassen, men efter en skadespause har han valgt at stille op i MX1-klassen til finalen. Han er også en kører med potentiale til en sejr, så det kan nemt skabe noget ravage i kampen om mesterskabet.

Wulff og Strate kæmper om bronze Lige efter den spændende guldkamp, er scenariet næsten det samme imellem Simon Wulff Sørensen fra Grenå, som ligger nr. 3 og hans nærmeste forfølger Benjamin Strate fra Sakskøbing. Her bliver finaledagen også afgørende for medaljefordelingen, men her er der endnu større chance for, at andre kørere kommer imellem dem. Fx Rasmus Lynggaard, der er på hjemmebane på Mors, kunne være et godt bud på en kører der kan levere noget exceptionelt foran lokal-publikummet, og på den måde tage point fra medaljekandidaterne.

Gryning kan køre den sikkert hjem i MX2 I MX2-klassen har Slagelse-drengen Mathias Gryning et stort forspring ned til Jakob Kjær Nielsen fra Fjerritslev, og Gryning kan allerede sikre sig mesterskabet efter dagens første heat. Det kræver blot, at Gryning kører mindst 19 point hjem, og foreløbigt har han ikke scoret minde end 33 point i et heat i år. Meget tættere er det i kampen om de sekundære placeringer, hvor både Jakob Kjær Nielsen, Mads Sjøholm fra Nordals, Nikolaj Skovgaard fra Haslev og Tonni Andersen fra Fyn er i spil til en medalje. Jakob Kjær Nielsen ligner den umiddelbare favorit til sølvmedaljen, mens bronzekampen - hvor de tre øvrige er inde for kun 6 point - er en fuldstændig åben affære.

DM-motocross køres som et åbent mesterskab, og dette års finale sætter formentlig rekord for at have deltagere længst væk fra. MX2-klassen på Mors bliver nemlig med deltagelse af kørerne Chris Thies fra USA og Rob Windt fra Sydafrika, ligesom der også er deltagelse fra vores naboland Sverige.

U18 er en tæt affære Junior U18 125cc-klassen har været fast supportklasse til den bedste danske serie i år, og juniorernes DM skal derfor også afgøres på Mors den 10. september. Her er det Søren Rasmussen fra Juelsminde og Jesper Kristensen fra Hinnerup, der skal kæmpe om guldet. De har kun tre point imellem sig, så derfor er det kun heatsejre, der tæller i deres bog. På tredjepladsen ligger Oliver Olsen fra Næstved lidt mere isoleret, så han har en oplagt mulighed for at hive bronzemedaljen hjem.

Træning og tidskvalifikation starter kl. 9.00 og første U18 køres kl. 11.35, mens første MX2 heat køres kl. 12.30. Se mere på www.DMmotocross.dk

Foto: Assassin Pics

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page