top of page

Opdatering fra Bastian Bøgh


Bastian Bøgh Damm har været vidt omkring i 2017, og selvom han uden tvivl har masser af rå fart, så har det knebet med det sidste held. Han har sendt os en lille opdatering, på hvordan det er gået i den seneste tid, og den kan du læse lige her.

Bastian Bøgh: "Min sæson 2017 og mit første år på 250cc, har været en stor udfordring, med op- og nedture. Motocross er en virkelig hård sport, ikke kun fysisk, men også mentalt. EMX for 3 uger siden i Schweiz, viser disse op- og nedture ganske godt. Jeg kvalede super godt i min gruppe som nr. 8 lørdag formiddag, på en våd og mudret bane. Det var rigtig fedt, og jeg følte mig super fit og klar. I 1. heat om eftermiddagen, på en nu tør, kantet og hård bane, fik jeg en rigtig god start, og kom rundt i første sving som 8'er. I andet sving er der dog en der vælter lige foran mig og jeg har ingen mulighed for at køre udenom. Det efterlader mig femtesidst. Fordi banen er meget ensporet, er det svært at overhale, og på anden omgang vælger jeg at tage en chance, for at komme forbi cirka 15 kørere, ved at double step-uppen. Men jeg ramte desværre kanten og røg forover ret voldsomt. Jeg kom dog op igen, nu som allersidst og temmelig forslået. Jeg fik gang i flowet igen, men blev senere ramt af en anden kører på min fodhviler, så den røg af, og jeg måtte udgå. Jeg må indrømme det var en hård omgang, og jeg havde mest lyst til at tage hjem. Jeg får dog talt om tingene, og sovet på det, og er klar til 2. heat søndag formiddag.

Jeg får en drømmestart, og kommer ud som ca. 4'er, og kommer hurtigt op som 3'er. Jeg bliver dog overhalet af nogle af de store drenge, men holder en top 10 de første 20 minutter, indtil en ærgerlig lille fejl sender mig ned på en 18. plads, som dog stadig er i pointene. Super godt heat, og jeg kører glad ud af banen, men jeg bliver så udtaget til støjtest og de måler den til at larme for meget, og rykker mig derfor 5 placeringer ned. Mega ærgerligt!

Ugen efter EMX i Schweiz, bliver jeg desværre ramt af sygdom i en hel uge, med høj feber, halsbetændelse og opkast, hvilket resulterer i at jeg bliver indlagt i 2 dage, da min krop var helt drænet. Imens jeg ligger syg, kontakter Emil Larsen mig for at høre om jeg kan stille op til MXoEN, på grund af problemer med skader. Da Danmark ikke kan stille op uden en MX2-kører, vælger vi at sige OK. Vi skulle nok være blevet hjemme, da det viste sig, at jeg på 5 dage ikke har kunnet nå at få mine kræfter tilbage.

Lørdagens træning i mudderet i Polen, viste sig at blive brugt som tidskval, fordi resten af lørdagen blev aflyst. Jeg fik derfor aldrig sat en super omgang og endte som nr. 18. Søndag var banen blevet klargjort og i nogenlunde stand, og takket være mine super dygtige holdkammerater, kunne vi vælge bom som nr. 5/22. I 1. heat får jeg en super god start og ligger længe 8'er. Jeg ryger ned som 9'er og holder den faktisk, indtil der er 3. omgange tilbage, hvor jeg begynder at blive træt, og jeg laver desværre en fejl og ryger hårdt ned. Jeg kommer dog op igen og kan køre i mål som nr. 20. I 2. heat stiller jeg op på min træningscrosser, og igen kommer jeg super fra start, som 10'er, og jeg kommer forbi et par stykker og ligger 8'er. Halvvejs i heatet bliver jeg træt og får desværre bremset crosseren i stå, og jeg kan simpelthen ikke få den i gang igen. Derfor må jeg desværre trække den ud. Jeg vi gerne takke Rasmus, Magnus og Mikkel for super holdånd og en rigtig flot sølvmedalje!

Tak til alle jer der hepper på mig. Det er der virkelig brug for, når nedturene melder sig. Tak til mine sponsorer og mit team Gebben Van Venroy Kawasaki Racing. Nu glæder jeg mig til DM på Mors på søndag, og jeg håber lykken smiler lidt til mig der!"

Foto: Youthstream 2017

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page