top of page

En ny måde at træne cross på


Dem af jer der var forbi Herning Supercross i weekenden, faldt måske over et helt nyt dansk projekt, der på sigt skal gavne crosskørere og gøre det nemmere at træne. OTB Workout startede som et projekt på universitetet, men ideen har allerede vokset sig meget større, og er tæt på at være klar til at flyve. Her på MX-Index holder vi meget af nye tiltag i verdens bedste sport, og når tiltagene oven i købet kommer fra danske hænder, så er det bare endnu en grund til undersøge sagen. Så det var hvad vi gjorde.

OTB - (som i øvrigt står for Off Track Body) - Workout er et balanceredskab, udviklet af en gruppe ingeniør-studerende, i samarbejde med flere af sportens mest erfarne og hurtige danske kørere. Navne som Nicolai M. Hansen, Mikkel Haarup, og Kim Sørensen, har alle været med til at teste redskabet og komme med feedback. En OTB Bike har samme dimensioner som en maxi crosscykel, så den giver en realistisk kørestilling, og er simpelthen lavet til at styrke balance, styrke, cardio og reaktionstid hos køreren. Det gælder helt enkelt om at holde balancen, imens man står på cyklen, der kan fjedre i forgaflen, og desuden leveres med flere redskaber til at ændre sværhedsgraden. Det er bagmændenes håb, at cyklen kan komme til at indgå aktivt i motocrosstræningen, i kombination med kørsel og fysisk træning, og på dage hvor det styrter ned, frosten bider, eller tiden er knap, kan cyklen måske være et nemt og effektivt alternativ.

Drengene bag fortæller desuden, at alle der har testet prototypen har været meget positive, og derfor er planerne om at forfølge projektet da også allerede lagt. Flere prototyper er på vej, så de også kommer i flere størrelser, der kan passe mini-kørere i 85cc og 65cc. Du kan erhverve dig en OTB Bike for 5995,- og du kan få fingrene i en, ved at skrive til mail-adressen på projektets hjemmeside.

Kim Sørensen: "Jeg blev tilbage i november, kontaktet af gruppen, som har arbejdet med og udviklet OTB Workout træningsredskabet. De fortalte deres bagvedliggende historie, samt hvilke personer de har udviklingssparret med indtil nu. De ville gerne have, at jeg testede redskabet med henblik på at få "2" vurderinger. Én vurdering ift. om jeg som aktiv motocrosskører, ville kunne have gavn af et sådant redskab i min daglige træning. Samt én vurdering ift. om jeg som fysioterapeut, kunne se nogle træningsspecifikke fordele ved brugen af et sådant redskab. Og lad mig starte med at sige, jeg VAR meget kritisk, og det gjorde jeg klart for gruppen med det samme. Jeg tænkte ved første øjekast, at det ville være kedeligt, nemt og på ingen måder hårdt. Jeg skulle dog hurtigt blive overrasket. OTB redskabet er faktisk en sjov og anderledes måde at træne mere specifikt motocross-relateret på. Her får vi udfordret balancen, koncentrationen og ikke mindst de muskelgrupper, som er meget aktive når vi sidder på raceren. Jeg ser redskabet som en brugbar træningsmetode, som er noget af det tætteste vi kommer på at sidde på raceren."

MX-Index synes: Det virker som et rigtig spændende projekt, og efter at have læst projektrapporten bag - som i øvrigt gav 12 - må vi sige, at både det praktiske og teoretiske grundlag er i orden. Feedback fra en hel håndfuld af de mest erfarne og seriøse omkring motocrosstræning lyver ikke, og vi vurderer, at en OTB Bike kan komme til at gøre mange ting nemmere for crosskørere på alle niveauer. Vi håber at projektet får vind i sejlene, og når langt ud. Måske en ide til en fælles investering i klubben?

Læs mere om OTB Bikes på www.otbworkout.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page