top of page

Fornem præstation af danskerne


Både Mikkel Haarup og Thomas Kjer Olsen var i ilden i dag, til det traditionsrige opstartsløb på Hawkstone Park i England, og de viste begge to rigtig gode takter.

Der var i hvert fald mange der løftede på øjenbrynene, da Mikkel Haarup kun var få hundrededele fra at være hurtigst af alle i MX2 under kvalifikationen, hvor han, sammen med forsvarende verdensmester, Pauls Jonass, var den eneste der kørte tider på 2.24. TKO startede med en sjetteplads i kvalen, men tog grusom hævn i løbet af dagen, hvor han snuppede den samlede andenplads i MX2-klassen, og en syvendeplads i den kombinerede klasse, imod MX1-cyklerne. Samtidig kørte Mikkel Haarup sig flot til en samlet tiendeplads i MX2-klassen! Der er ingen tvivl om, at det danske stortalent har VM-fart allerede! (Og husk, at han faktisk starter ud i EM-klassen! Kan I også lugte guld?) Samtidig er der vidst ingen der kan benægte, at TKO må betragtes som en af favoritterne til VM-guldet, når VM starter om under en måned!

Sejren i MX2-klassen gik til Pauls Jonass, imens Jeffrey Herlings kørte fra alt og alle, vandt MX1-klassen, og også superfinalen.

Du kan finde alle resultater her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1493002

Her er hvad TKO havde at sige efter dagens løjer:

Thomas Kjer Olsen: "Jeg havde en god følelse hele dagen i England, og det var rart at starte sæsonen med et stærkt resultat. I det første MX2-heat, fik jeg en dårlig start, men jeg formåede at køre mig op i toppen i løbet af et par omgange. I andet heat fik jeg en god start og kunne sætte nogle stærke omgange ind. Jeg havde en god dyst med Jonass, og kunne slutte som nummer to. I superfinalen havde jeg chancen for at køre imod MX1-klassen, og det var en fed oplevelse. Jeg lavede en god start, men lavede en lille fejl, kørte af banen og endte som nummer syv. Alt i alt er jeg tilfreds med min præstation, og glæder mig til at køre i Frankrig i næste uge!"

Næste opgave for TKO blive det internationale løb på Lacapelle Marival i næste weekend.

Men det var ikke kun i England der blev kørt, det gjorde der også i Italien, hvor Antonio Cairoli, Romain Febvre og Jeremy van Horebeek gav publikum på Sicilien noget for pengene! På den teknisk svære bane, kørte de nemlig slalom imellem omgangskørerne. Gik du glip af det? Så kan du gense det hele lige her:

Foto: Husqvarna / Bavo Swijgers

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page