top of page

Vanvittig første dag i Red Sand


Okay, indrømmet, motocross ligger allerede i kategorien af ting, der godt kan virke småtossede for almindeligt godtfolk, men dagens ræs til årets tredje VM-afdeling, i træningslandet Red Sand i Spanien, blev alligevel på grænsen til vanvittig. I hvert fald vanvittigt ærgerlig, hvis man var dansker ...

MXGP

Men lad os starte et sted, for der blev kørt rigtig stærkt i den store klasse, og kvalheatet viste, at der måske kan tales med Herlings og Cairoli, når morgendagens heat skal køres. I hvert fald var det Tim Gajser og Romain Febvre der stjal showet, og de to sluttede som nummer 1 og 2, og kører først til bommen i morgen. (En bom hvor de store stjerner, dog havde svært ved at beslutte, hvor det var bedst at starte, igennem dagen.) Gautier Paulin hev tredjepladsen hjem, foran Cairoli og Herlings.

MX2

Der er få der har kørt flere omgange i Red Sand end vores egen Thomas Kjer Olsen, og i dagens kvalheat, var det da også danskeren der satte noget nær de hurtigste tider af alle! Desværre skulle han lige igennem lidt trafik fra start, så de forreste var kørt, men kommer han godt afsted i morgen, så kan ALT lade sig gøre, kære venner. En fjerdeplads til TKO, og en fornuftig startplacering oven i. Pauls Jonass vandt meget knebent foran Jorge Prado og Darian Sanayei, og det skal siges, at top 5 kom ind indenfor omkring to sekunder. Tæt race? Ja tak!

EMX250

Hvad der skulle have været den store debut-dag for danskerne i EM, endte som et brag af en skrækdag ... Efter at Nichlas Bjerregaard, Bastian Bøgh Damm og Glen Meier formåede at kvale ind, var der lagt op til noget godt race i dagens ene pointgivende heat. Desværre slukkede alle drømme om dansk dominans, på vej ned af starten, hvor alle tre danskere, i mere eller mindre grad var implementeret i en flok grimme styrt. Nichlas udgik, Bastian kom afsted som agterlanterne, og Glen måtte kæmpe midt i feltet - i et heat der var præget af kaos, nerver, masser af blændende kørsel og en sejr der varmede alle, da Mel Pocock snuppede det ternede flag først, efter at have været tæt på at blive invalid for et par år siden. Hvis du ikke har set heatet, så råder vi dig til at gøre det. Det var motocross når det er bedst - og værst. Vanvittigt!

Du kan finde alle resultaterne her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Youthstream 2018 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page