top of page

Danskerne kæmpede i Trentino


Posen blev rystet gevaldigt i dag i Trentino, da fjerde afdeling af VM rullede igennem de norditalienske bjerge, og danskerne kæmpede bravt. Desværre var heldet ikke med dem.

MXGP

Men vi starter i den store klasse, for duellen imellem Jeffrey Herlings og Antonio Cairoli nåede nye højder i Italien, da The Bullet trynede legenden - og det i hans egen baghave. "Into the lions den" stod der på Herlings' buttpatch, og det var da også en italiensk hjemmebane der ventede, men hollænderen var ligeglad. To heatsejre, og så var han alene i spidsen af serien igen. Problemer i første heat, henviste Cairoli til den samlede tredjeplads, da det lykkedes Clement Desalle at klemme sig ind imellem dem. Romain Febvre og Glenn Coldenhoff tog de sidste pladser i top 5.

Resultat, Italien:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Clement Desalle - Kawasaki

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Romain Febvre - Yamaha

5. Glenn Coldenhoff - KTM

6. Gautier Paulin - Husqvarna

7. Tim Gajser - Honda

8. Jeremy van Horebeek - Yamaha

9. Jeremy Seewer - Yamaha

10. Maxime Desprey - Kawasaki

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 191p

2. Antonio Cairoli - 181

3. Clement Desalle - 145

MX2

Thomas Kjer Olsen kørte et flot kvalheat i går, og første heat forløb da også planmæssigt for danskeren, der høstede gode point med en tredjeplads. Samtidig var han foran Pauls Jonass, så det tegnede godt. En dårlig start gjorde dog tingene svære i andet heat, og da TKO senere styrtede, da han kørte sammen med Bas Vaessen, så blev det til en plads som nummer 16 i det heat - og en ottendeplads i GP'et. Jorge Prado tog sig af sejren, hvilket desværre også betyder, at spanieren rykker forbi Thomas i den samlede stilling. Thomas Covington blev toer, imens Henry Jacobi tog tredjepladsen. Det er dog værd at bemærke, at Pauls Jonass altså også kan rystes.

Thomas Kjer Olsen: "Weekenden startede godt, men tingene blev svære, efter styrtet i andet heat. Jeg havde en god fornemmelse på cyklen hele weekenden igennem. I det første heat fik jeg en god start, og var helt oppe på andenpladsen, inden jeg faldt ned som 3'er over stregen. Min start var ikke så god i andet heat, og et par småfejl på de første omgange gjorde bare det hele værre. Det var svært at lave overhalinger på banen, og imens jeg prøvede at komme igennem, styrtede jeg hårdt. Jeg kom op, og gjorde mit bedste for at gennemføre, hvilket gav en plads som nummer 16 over stregen. Det var ikke lige hvad jeg håbede inden det her GP, men sæsonen er lang. Jeg vil gøre mit bedste for at være tilbage på podiet i Portugal!"

Resultat, Italien:

1. Jorge Prado - KTM

2. Thomas Covington - Husqvarna

3. Henry Jacobi - Husqvarna

4. Seva Brylyakov - Yamaha

5. Pauls Jonass - KTM

6. Davy Pootjes - KTM

7. Michele Cervellin - Honda

8. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

9. Ben Watson - Yamaha

10. Jago Geerts - Yamaha

Samlet:

1. Pauls Jonass - 180p

2. Jorge Prado - 152

3. Thomas Kjer Olsen - 145

Der var dog flere danskere i ilden, og i første afdeling af kvindernes VM, lykkedes det Sara Andersen at snige sig ind i den samlede top 10 med en niendeplads, efter en flot sjetteplads i dagens heat. Line Dam Nielsen sluttede det første GP som nummer 13. Afdelingen blev vundet af tyske Larissa Papenmeier.

Magnus Smith var på pletten i EMX125, og kom med på bommen til de pointgivende heat. Her kæmpede han godt i dagens enlige heat, men desværre smadrede en ødelagt bagbremse alt håb for en god placering. Han tager dog erfaring med sig fra Italien!

Du kan finde alle resultater her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page