top of page

De danske motocrosspiger og -drenge, åbnede sæsonen flot i Esbjerg


Første afdeling i kampen om Europamesterskabet for 65cc, 85cc og Damer, blev indledt på Korskro-banen uden for Esbjerg, i den netop forgangne weekend, og de danske deltagere viste sig flot i alle klasser. Det var dog en massiv udenlandsk garde de skulle op imod, og der blev kæmpet med næb og kløer, for hvert et point.

Talentbomber

85cc-klassen bugner af talent. Både herhjemme og på kontinentet generelt. Det er herfra morgendagens stjerner kommer, og det var motocross i meget høj klasse vi blev vidner til, da klassen drønede udover banen i Korskro. En bane der læner sig til at være til den sandede side, og det passede især deltagerne fra Benelux glimrende. Hollandske Kay de Wolf var nemlig i en klasse for sig, og snuppede begge heatsejre. Belgiske Liam Evert tog andenpladsen, imens hollandske Kay Karssemakers blev nummer tre. Det så ellers ud til at vi skulle have en dansker med helt i toppen, da Tobias Caprani – der jo også fører DM – kørte ind på tredjepladsen i første heat. Desværre styrtede Tobias i andet heat, og måtte nøjes med en placering som nummer 9 på dagen, som bedste dansker.

De mindste hjul, det mest intense ræs

I 65cc-klassen var der også åben slagudveksling, og de fleste deltagere havde nok at gøre, med at kæmpe sig igennem sandet på deres små maskiner. Der blev dog dystet godt ude i front, hvor det igen var et podie der var præget af hollandske kørere. Lotte Van Drunen tog sig af den samlede sejr, og satte derved alle drengene på plads. Bradley Mesters blev nummer to, imens Damien Knuimann blev nummer 3. Mange af de danske deltagere var debutanter, og de kæmpede mesterligt, på den store scene for første gang. Bedste danske deltager blev Jakob Frandsen, der sluttede afdelingen som nummer 8, efter et flot andet heat.

Mesteren åbnede med uheld og sejr

Sidste års Europamester for kvinder er dansk, og der var da også mange øjne på Sara Andersen, da hun trillede til bommen i Esbjerg. Hun havde kvalificeret sig hurtigst, og det lignede en god start på sæsonen for hende. Desværre styrtede hun i første heat, og sad fast under sin motorcykel, så hun måtte kæmpe sig op igennem feltet. Hun nåede femtepladsen, og måtte tage til takke med det. I andet heat var der dog ingen tvivl. Mesteren viste klassen, og Sara vandt sikkert heatet, og startede derved sit titelforsvar med en samlet andenplads på dagen. Sejren gik til hollandske Shane van der Vlist, imens Mathea Selebø fra Norge blev nummer 3. Samtidig havde vi også Malou Jakobsen på podiet, da hun tog tredjepladsen i den mindre serie, der køres sideløbende på mindre maskiner i samme klasse.

Næste afdeling for de danske drenge og piger i 65/85cc, ligger i Finland, hvor der skal køres på banen i Vantää midt i maj, imens damerne skal i aktion igen i juni i Tyskland.

Find alle resultater fra Esbjerg her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1516347

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page