top of page

Spænding før DM motocross i Roskilde


På søndag køres anden afdeling af EKS-Brand DM motocross på Hedelandsbanen ved Roskilde, og med to kørere á point i toppen af MX1 klassen, samt en utrolig tæt top-kamp i MX2 klassen, sidder nerverne helt uden på tøjet. Kørerne der byder sig til, kommer fra hele landet, men det hårde underlag i Roskilde giver formentlig en lille fordel til de sjællandske kørere.

Point-lighed i MX1 Helt i toppen af MX1 klassen er det klubkammeraterne fra Allborg Motor Klub Kim O. Sørensen og Nichlas Bjerregaard der deler point. De blev henholdsvis nr. 1 og nr. 2 i hver deres heat ved første DM afdeling, men dagens sidste heat tæller højst, så formelt er det Kim O. Sørensen der fører DM og kan montere den røde frontnummerplade som det synlige bevis på det. Men præcis som i cykelsport, hvor den gule trøje både kan give vinger og blive en tung byrde for en kører, så har den røde frontnummerplade samme evne i motocross. Kim er om nogen den der kan holde hovedet koldt, men Nichlas Bjerregaard har utroligt meget fart i motorcyklen, så dagsformen bliver altafgørende på søndag.

Når det er sagt, så er det slet ikke sikkert, at nogen af de to nævnte vil være i stand til at vinde i Roskilde. Som nr. 3 og 4 i stillingen ligger yderligere to klubkammerater i form af Mathias Gryning og Benjamin Strate fra Næstved Motor Klub. De har begge to kørt mange omgange på Hedelandsbanen, og det kendskab kan give dem en fordel på det noget specielle hårde underlag. Den fordel har hjemmebanekøreren Andreas Kristensen Falden i endnu højere grad, og han slutter top 5 af forud for søndagens løb, men med hans fantom-starter er der god mulighed for at det kan ændres til noget endnu bedre.

Toppen forfulgt af svenskere i MX2 I MX2 klassen er der kun 1 point imellem Glen Meier fra Randers og hjemmebanekøreren Mathias Jørgensen, men top 4 - der også tæller Bastian Bøgh Damm fra Vestjysk Motocross Club og Jakob Kjær Nielsen fra Morsø Motocross Klub - ligger alle inden for blot 8 point. Det er dermed hvad man roligt kan karakterisere som en vanvittig tæt topkamp, og det er næsten umuligt at udpege en favorit, men det hårde undelag kan måske give en lille ekstra fordel til Jørgensen, der er på hjemmebane.

EKS-Brand DM motocross-serien køres som et åbent dansk mesterskab, og det tiltrækker en lang række udlændinge. Som nr. 5 og 6 i stillingen ligger svenske Felix Nilsson og Rasmus Andersson á point, og de har tydeligt markeret sig som nogle der vil give dansken kamp til stregen.

Rasmus Pedersen suveræn i U18 U18 junior kørerne på 125cc maskiner er fast supportklasse til serien, og her har Rasmus Pedersen fra Kolding Motocross Klub været intet mindre end suveræn fra starten af året. Rasmus har foreløbigt vundet to ud af to heat i overbevisende stil, og hvis han undgår fejl, så er der god mulighed for, at han gør rent bord igen på søndag. Fejlene er det som konkurrenterne skal lukrere på hvis de vil slå Rasmus, og her er det Mikkel Nyvang fra Næstved Motor Klub samt Jonas Lund Rasmussen der står først i køen for at kunne byde sig til. Både Mikkel og Jonas er godt kørende, og for dem handler det om at holde momentum, så de er klar til at udnytte en hver chance.

Tidsplan og yderligere info findes på www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page