top of page

Nye kørere i front af DM motocross


Årets anden afdeling af EKS-Brand DM motocross serien blev præcis lige så spændende som der på forhånd var lagt op til, og det sten-hårde underlag på Hedelandsbanen ved Roskilde var en svær omgang for kørerne. Både i MX1 og MX2 klassen skiftede den røde frontnummerplade ejermænd, og det er det synlige bevis på, at der er kommet nye kørere i front af mesterskabet.

Bjerregaard er ny konge I MX1 klassen fik Nichlas Bjerregaard ikke de bedste starter, men den lynhurtige nordjyde havde utroligt meget fart i motorcyklen, og efter at have kørt sig op igennem feltet, stod han som vinder af begge dagens heat. Det gav ham den samlede sejr på dagen, og han overtog samtidigt den røde frontnummerplade, som det synlige bevis på, at han fører MX1 klassen, der også går under øgenavnet "kongeklassen".

Den hårde Hedelandsbane var langt fra nådig ved Kim O. Sørensen, som var manden der mistede føringen i mesterskabet efter uheld og blot en samlet 15. plads på dagen. Omvendt udnyttede de to sjællændere Mathias Gryning og Andreas Kristensen Falden deres kendskab til banen på bedste vis, og blev henholdsvis nr. 2 og nr. 3 samlet på dagen i MX1.

Sverige mod Danmark i MX2 I MX2 klassen var Pontus Jönsson taget over sundet for at deltage i det åbne danske mesterskab, og han gav i den grad de danske kørere noget at tænke over. Faktisk var det Kun Mathias Jørgensen, der på hjemmebane havde et modsvar til den hurtige svensker. Mathias og Pontus blev henholdsvis nr. 1 og nr. 2 i hver deres heat, men med reglen om at sidste heat vægter højest, var det Pontus der kunne lade sig kåre som samlet vinder på dagen. Til gengæld overtog Mathias Jørgensen den røde frontnummerplade og dermed føringen i den samlede stilling for klassen.

Glen Meier der er mere vant til det jyske sand, var køreren der måtte aflevere den røde frontnummerplade, men som han selv noterede sig, er det vigtigst hvem der ejer den til sidst i mesterskabet. Glen var imidlertid også med helt fremme, og sluttede som samlet nr. 3 på dagen.

Rasmus Pedersen styrer U18 I support klassen Junior U18 viser Rasmus Pedersen ingen nåde. Han kom til Roskilde med føringen i mesterskabet, og han tog fra Roskilde med en endnu større føring i mesterskabet. Rasmus har føreløbigt vundet samtlige kørt heat i den klasse, og intet tyder på, at han ikke forsætter med det. Mikkel Nyvang Frandsen og Marcus René Pedersen sluttede henholdsvis som nr. 2 og 3 samlet på dagen.

Dagens SOS Racingparts Fighterpris gik til Mathias Tang, som blev ramt af en anden kører i første heat og røg kraftigt i jorden, for derefter at blive ramt af endnu flere kørere. Tang kom op igen, kørte i rep. Området og fik rettet motorcyklen, hvorefter han gennemførte heatet. Senere genneførte han også andet heat på trods af smerter i både arm og ben, og tilføjededermed en ekstra dimenssion i løbet for det talstærke publikum.

Alle resultater kan ses her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1528851

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page