Sol, sommer og spændende motocross på Mors

Et talstærkt publikum fik sublimt ræs for alle pengene, da Solbjerg banen på Mors viste sig fra sin bedste side, og dannede rammen om nogle højdramatiske heat ved tredje afdeling af EKS-Brand DM motocross serien. Intense kampe var der i overflod, og publikum fik tilmed lokale Rasmus Lynggaard at se på podiet. I MX1 klassen var det Mathias Gryning fra Næstved Motor Klub der kom bedst fra start i begge heat, men selvom Nichlas Bjerregaard fra Aalborg Motor Klub fik lov at kæmpe i starterne, så viste han sig at være for hurtig for det øvrige felt. Bjerregaard snuppede to heatsejre, og udbyggede sin føring, hvilket også betyder, at han kan beholde den røde frontnummerplade som det synlige bevis på sin føring. Gryning rendte istedet ind i motorproblemer, og blev samlet nr. 4 på dagen. Publikum var tilgengæld svært begejstret over, at lokale Rasmus Lynggaard leverede en pragtpræstation på sin hjemmebane, og samlet kunne han stige op på podiets 3. plads. Svenske Rasmus Sjöberg tog sig af 2. pladsen på dagen. Dagens SOS Racingparts Fighter blev også fundet i denne klasse, og gik til Benjamin Strate efter han bl.a. kørte et heat færdigt med kun en fodhviler.

Tæt kamp i MX2 I MX2 klassen udspillede der sig nærmest samtlige spændende situationer man kunne komme i tanke om. Mathias Jørgensen fra Hedelands Motorklub og Jakob Kjær Nielsen fra Morsø Motocross Klub kørte så tæt, at de flere gange byttede maling på motorcyklerne i kampen om førstepladsen. Publikum var vilde med den intese kamp, men desværre endte det med et mindre styrt til Jørgensen og maskinskade til Kjær. Men med stærk kørsel lykkedes det allgevel for Mathias Jørgensen at køre en samlet 2. plads hjem på dagen. Glen Meier havde også æren af at være i front på et tidspunkt, men han endte som samlet nr. 3 på dagen, efter bl.a. at have mistet en føring fordi han bremsede motorcyklen i stå.

Helt ud af det blå lykkedes det for Bastian Bøgh Damm, at køre en samlet sejr hjem på dagen, efter han leverede en stærk opkørsel i dagens første heat, og en bund solid præstation i andet heat. Det var imidlertid ikke nok til at skubbe Mathias Jørgensen af pinden som den førende i klassen, og Jørgensen tager derfor den røde frøntnummerplade med til næste afdeling d. 19. august i Aalborg.

U18 Juniorer imponerede igen Rasmus Pedersen viste endnu en gang, at han er køreren der skal slås, hvis man vil til tops i support klassen junior U18 125cc. Mikkel Nyvang og Mads Vestergaard gjorde hvad de kunne for at tage point fra Pedersen, men uden held. Nyvang og Vestergaard sluttede som nr. 2 og nr. 3 i Nævnte rækkefølge, mens Rasmus Pedersen stadigvæk kan noteres som værende ubesejret i klassen i år, og som samlet vinder på Mors. Dagens resultater kan ses her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1552986

Foto: Mathias Jørgense fører MX2 klassen.Credit: Caroline Joelsson 

Untitled-1.png
fxr.jpg
Facebook Nyheder