top of page

Dansk EM-sølv i Tjekkiet!


Det er ved at blive en tradition at Danmark udklækker store talenter, og det ser ikke ud til at stoppe. I hvert fald var der igen dansk EM-metal med hjem, da EM for 65 og 85 skulle afgøres i dag i Tjekkiet, hvor også MX2 og MXGP-klasserne skulle finde en vinder af 14. afdeling.

Og det er i den største klasse vi starter i dag, da Jeffrey Herlings nok engang cementerede sin position som feltets spydspids, ved at vinde begge heat i Tjekkiet. Det gjorde han foran Antonio Cairoli, der prøvede at byde trods i andet heat, men som måtte give fortabt til slut. Tim Gajser snuppede sidste plads på podiet, imens top 5 blev afsluttet af Romain Febvre og Jeremy van Horebeek.

Resultat, Tjekkiet:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Tim Gajser - Honda

4. Romain Febvre - Yamaha

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Clement Desalle - Kawasaki

7. Gautier Paulin - Husqvarna

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Glenn Coldenhoff - KTM

10. Max Anstie - Husqvarna

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 633p

2. Antonio Cairoli - 603

3. Tim Gajser - 479

I MX2-klassen var der mange danske øjne på Thomas Kjer Olsen, der havde kørt en flot kval' i går. Og de mange danske øjne så desværre det danske es styrte i første sving, hvilket betød at første heat blev en jagt, der sluttede på en syvendeplads. En fjerdeplads i andet heat, holdt dog Thomas inde i top 5 på dagen. Jorge Prado vandt GP'et, og tog samtidig den røde nummerplade fra Pauls Jonass.

Thomas Kjer Olsen: "Jeg er tilfreds med en femteplads i GP'et. Det var måske ikke det bedste, men efter mit styrt i første heat, så var det, det bedste jeg kunne gøre. Efter styrtet måtte jeg virkelig grave dybt, og køre fra den absolutte sidsteplads og op på syvendepladsen. Det var et langt heat, og jeg brugte al for meget energi på at nå syvendepladsen. I andet heat var min start meget bedre, og jeg var oppe i top 3 på anden omgang. Jeg kæmpede lidt for at finde en god fart, men det blev bedre som heatet skred frem. Jeg er glad for fjerdepladsen i andet heat. Jeg gjorde mit bedste den her weekend, og det er hvad der tæller. Nu glæder jeg mig bare til Lommel!"

Resultat, Tjekkiet

1. Jorge Prado - KTM

2. Calvin Vlaanderen - Honda

3. Thomas Covington - Husqvarna

4. Pauls Jonass - KTM

5. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

6. Hunter Lawrence - Honda

7. Henry Jacobi - Husqvarna

8. Michele Cervellin - Yamaha

9. Jago Geerts - Yamaha

10. Maxime Renaux - Yamaha

Samlet:

1. Jorge Prado - 595p

2. Pauls Jonass - 584

3. Thomas Kjer Olsen - 454

Men det var ikke kun VM-stjernerne der skulle i ilden i dag, for EM for 65 og 85 skulle også afgøres, og her var der også danskere med i begge klasser. Sidste år gik 65-titlen til Danmark, og den tradition havde Jakob Madsen tænkt sig at holde i hævd. I hvert fald leverede danskeren et brag af en præstation, og kørte en sølvmedalje hjem, blot ét enkelt point fra guldet. Super flot gået af Jakob! Jakob Frandsen blev nummer 26 i 65-klassen, der blev vundet af italienske Brando Rispoli. I 85-klassen blev det til en overraskende sejr for sydafrikanske Camden McLellan, imens danske Tobias Caprani sluttede som nummer 18 samlet.

Foto: Youthstream 2018 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page