top of page

Motocross landstræner kigger frem mod 2019


Selvom vi på nuværende tidspunkt kun er godt og vel halvvejs igennem 2018, er landstræner Emil Larsen allerede godt i gang med forberedelserne til 2019 sæsonen. De seneste års positive udvikling i dansk Motocross skal fortsætte og ikke mindst forstærkes i de kommende år.

Sara Andersen har i 2018 kørt sig til et Europamesterskab i dameklassen, Thomas Kjer Olsen ligger forsat nummer 3 i VM MX2 serien, inden de sidste 6 VM afdelinger og ikke mindst Jakob Madsen har EM sølv i EMX 65 klassen, så 2018 er igen et rigtig godt år for dansk motocross.

"De seneste år har været gode for dansk motocross og 2017 var et særligt jubelår, hvor alle vores kørere præsterede optimalt og vi opnåede ganske uhørte resultater i dansk motocross. Vi havde både dygtighed og held til at undgå diverse skader og derfor udviklede kørerne sig optimalt og præsterede på deres topniveau.

Desværre har vi hidtil i år haft skader på flere af vores kørere og vi er ikke der, hvor vi gerne vil være. De fleste gange opstår skader ved tilfældigheder, men kan vi skal være endnu mere på forkant og være endnu bedre forberedte, så vi undgår disse skader på altid, ubelejlige tidspunkter", udtaler landstræner Emil Larsen.

"Jeg har et mål om, at vi i 2019 skal være endnu bedre. Jeg mener, at vi kan styrke os selv ved at prioritere om og tænke mere langsigtet end tidligere. Det vil betyde flere træningssamlinger og tests i efteråret, men det vil også betyde at vi ikke deltager i Motocross of Nations i USA 2018. At bruge så mange ressourcer, både økonomisk og for kørere samt deres bagland, - og i bedste fald opnå en top 15 placering, vil være en forkert prioritering i forhold til vores mål om at stå endnu stærkere i 2019. Det vil være langt bedre for os at blive i Europa, træne og køre løb her. Det vil give os et langt bedre afsæt frem mod 2019", fortsætter landstræner Emil Larsen. "For DMU er det vigtigt at deltage i MXoN, men ikke for enhver pris. Målsætningen om en 8. plads synes ikke realistisk med nuværende status for de kørere, som har mulighed for at blive udtaget.. Det er meget vigtigt, at kørerne nu får mulighed for at fokusere på at fastholde (eller forbedre) de nuværende placeringer i de mesterskaber, som ikke er afsluttet endnu. Derefter skal der være mulighed for at restituere fuldstændigt for at genopbygge deres fysik og igen få et flow i deres kørsel, så vi kan stå stærkt til 2019, hvor MXoN i øvrigt også vender tilbage til Europa og skal køres i hollandske Assen.

Vi har rigtig store forventninger til 2019 og den fortsatte positive udvikling af dansk motocross", slutter DMU formand Jørgen Bitsch.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page