top of page

Mesterlig TKO på podiet i Tyrkiet!


For første gang siden 2009 rullede et VM-GP i dag over Tyrkisk jord, på den hurtige bane i Afyon, og det blev en dag smækfuld af drama - men også en dag hvor Dannebrog igen vajede over VM, og hvor danske Thomas Kjer Olsen igen var iblandt de største oplevelser!

MXGP

Men vi starter i den store klasse. For her handler det hele efterhånden om, hvornår Jeffrey Herlings bliver verdensmester. Og The Bullet gjorde ikke meget, for at der skulle blive snakket mindre om lige netop det. I hvert fald overkom han en madforgiftning, og vandt begge heat, selvom han måtte kæmpe hårdt, imod en stærkt kørende Tim Gajser i andet heat. Da Antonio Cairoli samtidig styrtede i andet heat, og måtte nøjes med en plads som nummer 15, er forspringet nu oppe på 95 point, med maksimalt 100 point tilbage at køre om. Tim Gajser tog andenpladsen på dagen, foran Clement Desalle.

Resultat, GP Tyrkiet:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Clement Desalle - Kawasaki

4. Gautier Paulin - Husqvarna

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Jeremy Seewer - Yamaha

7. Glenn Coldenhoff - KTM

8. Antonio Cairoli - KTM

9. Shaun Simpson - Yamaha

10. Tommy Searle - Kawasaki

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 833p

2. Antonio Cairoli - 738

3. Clement Desalle - 619

MX2

Thomas Kjer Olsen er svimlende tæt på sin anden VM-medalje, og den anden danske VM-medalje, nogensinde. Det står klart, efter at den lange dansker igen i dag viste storform. TKO måtte kæmpe sig igennem lidt trafik i første heat, og tage til takke med femtepladsen, men i andet heat var han sublim, især på de første omgange, og her hentede han en andenplads, og kom på podiet. Sejren gik til Thomas Covington, der vandt foran Pauls Jonass. Og lige netop Jonass, var i første heat involveret i dagens helt store samtaleemne, da han sprang sammen med teamkammerat Jorge Prado og styrtede voldsomt. Prado fortsatte, men var helt ved siden af sig selv i andet heat. Jonass er dog fortsat et godt stykke efter spanieren i den samlede stilling.

Thomas Kjer Olsen: "Jeg er virkelig glad for min kørsel i Tyrkiet. I det første heat kæmpede jeg lidt med at finde ind i mit flow, men vi lavede nogle gode ændringer i den rigtige retning, så jeg kunne komme ud noget stærkere i andet heat. Cyklen var fantastisk og jeg kunne ramme mine linjer perfekt. Jeg kunne følge Thomas [Covington] og Pauls [Jonass] det meste af heatet, og da Thomas lavede en fejl, kom jeg op som 2'er. Jeg er rigtig glad for at være på podiet, og jeg må give den op for hele Rockstar Energy Husqvarna og alle der støtter mig!"

Resultat, GP Tyrkiet:

1. Thomas Covington - Husqvarna

2. Pauls Jonass - KTM

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Hunter Lawrence - Honda

5. Ben Watson - Yamaha

6. Jorge Prado - KTM

7. Anthony Rodriguez - Yamaha

8. Michele Cervellin - Yamaha

9. Henry Jacobi - Husqvarna

10. Calvin Vlaanderen - Honda

Samlet:

1. Jorge Prado - 773p

2. Pauls Jonass - 749

3. Thomas Kjer Olsen - 593

Lidt højdepunkter:

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page