top of page

Crossbanen i Thy - 10 år i støbeskeen


Det kan ikke beskrives, hvor meget stemningen løfter sig her på MX-Index, når det lykkes ildsjæle at skabe nye steder at dyrke verdens bedste sport, i det gamle kongerige! Det er efterhånden blevet en mandfolkepræstation, i stil med at slæbe bjerge på ryggen, eller at svømme på tværs af Beringsstrædet, så en feel-good-story, som den om Thy Motocross Klub, skal vi have trukket langt frem i lyset! Der er nemlig kommet en ny crossbane i Thy, som har været et projekt mange år undervejs. For kæmpes det skal der, når der skal anlægges nye crossbaner. Vi har fået historien om den nye bane, fra formand og initiativtager, Søren Villadsen.

Søren Villadsen: "Den 18. marts 2015 var den STØRSTE dag af ALLE, her i Thy Motocross Klubs historie. Den dag - klokken 16 - indløb nemlig en mail på formandens mailbox, fra Natur- og Miljøklagenævnet, hvor de stadfæstede Thisted Kommunes afgørelse, vedrørende godkendelse af miljøtilladelse. Det ville med andre ord sige, at Thy Motocross Klub havde alle de tilladelser og godkendelser, der skulle til for at starte motocrosskørsel på banerne, når støjvoldene var anlagt. Det er cirka 10 år siden jeg fik ideen til det her projekt, og de første 3 år gik med at finde et egnet sted til banen. For cirka 7 år siden tog projektet dog for alvor fart, og nu står vi her! Jeg/klubben har mødt massiv modstand fra 4 personer, som utallige gange har forsøgt at stikke en kæp i hjulet på projektet. Men de samme 4 skal også vide, at om jeg så skulle være 95 år og sidde på plejehjemmet i en elcrosser, så ville jeg aldrig opgive mit projekt, som jeg håber at tusindvis af andre dejlige personer vil nyde glæde af og bakke op om!

I fremtiden har jeg rigtig mange planer, som jeg håber kan lykkes. Måske indenfor de næste 5 år. Vi håber at vi i 2019 kan få vores første løb . De næste planer ude på banen er etablering af klubhus - om det er midlertidig eller permanent ved jeg ikke endnu. Om muligt vil vi være et supplement til Skagen, med vinteråbent, eventuelt med to åbningsdage. Vi skal have flere af vore medlemmer uddannet som træningsledere, og så har jeg også et par stykker i kikkerten som klubtrænere. Med hensyn til fastlagte arbejdsdage vil klubben prøve sit helt eget koncept, som hedder ingen faste arbejdsdage, med straf for ikke at møde op, men derimod en bonus for at lave noget i stedet. Det er også planer om etablering af træningsskoler på banen, da der har været flere henvendelser omkring dette. Der menes at der er rigtig gode træningsmuligheder her! Fremtiden ser lys ud!"

Foto: Andreas Hansen / S&K MX Foto

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page