top of page

Stærk dansk førstedag på Imola!


Årets sidste VM-afdeling ruller i Italien, hvor legendariske Imola lægger underlag til tingenes afgørelse. Som altid blev lørdagen brugt på at køre kvalifikation i VM-klasserne, ligesom der også var danskere i aktion i weekendens andre klasser. Og de danske kørere gjorde det godt!

Vi starter dog med den store VM-klasse, hvor Jeffrey Herlings allerede blev kronet som mester i sidste weekend. Men det lod ikke til at tynge The Bullet i dag. Han knuste nemlig - nok engang - alt og alle på førstedagen, og satte sig på pole position til morgendagens pointgivende heat. Clement Desalle og Tim Gajser lukkede og slukkede i top 3, imens Antonio Cairoli styrtede voldsomt ud af heatet, men han var oppe igen.

I MX2 var Thomas Kjer Olsen med helt i toppen hele dagen, og da kvalheatet gik, var det igen med danskeren i en hovedrolle. TKO kørte sig nemlig hele vejen op igennem feltet til tredjepladsen, selvom han lige hurtigt var nede, da han angreb for andenpladsen i et af de sidste sving. Det lover godt for i morgen! Den nykårede verdensmester Jorge Prado gjorde dog kort proces, og vandt kvalheatet. Mikkel Haarup var også udset til at være med på Imola, men desværre kom der nogle ting i vejen for det danske stortalent, så vi må have #11 debut til gode.

Resultat, MXGP:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Clement Desalle - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Julie Lieber - Kawasaki

5. Alessandro Lupino - Kawasaki

Resultat, MX2:

1. Jorge Prado - KTM

2. Ben Watson - Yamaha

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Hunter Lawrence - Honda

5. Anthony Rodriguez - Yamaha

I WMX-klassen var der to danskere med, og både Sara Andersen og Line Dam Nielsen kvalificerede sig flot, og da starten gik til dagens enlige heat, var de danske piger da også hvor de skulle være. Desværre røg Line i problemer, men Sara holdt fast og tog en sjetteplads i heatet. De har begge et heat igen i morgen.

Og så køres der superfinalen af Yamahas bLU cRU Cup, hvor Magnus Smith var fantastisk kørende hele dagen. I heatet kom danskeren lidt ærgerligt fra start, men han formåede alligevel at køre sig op som 5'er over stregen! Han har også et heat igen i morgen.

Alle resultater fra dagen her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Steffen Schollbach / www.pixel-cross.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page